Tvarohový koláč z lístkového cesta fotorecept

johanesa - fotkajohanesa, 31. októbra 2011
Tvarohový koláč z lístkového cesta (fotorecept)
Foto: johanesa

Veľmi mi chutí tento koláč pretože sa tam nachádza hlavne tvaroh a lístkové cesto... :-)

30
porcií
18 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

35 dkg
3 ks po 250 g
3/4 l
1,5 dcl
5 ks
1 celé
1 balíček
1 balíček
polovica




Postup

  1. 1

    Na plech si pripravíme vyvaľkané lístkové cesto.

    Tvarohový koláč z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky ingrediencie vymiešame okrem bielkov ktoré nám zostanú z 5 vaj. žĺtkov vymiešané ingrediencie nalejeme na plech...lievame pomaly hlavne do hlbokého plechu je to dosť riedke.

    Tvarohový koláč z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ čo sa nám to pečie si vymiešame sneh z 5 bielkov a k tomu pridáme 4 PL kryšt. cukru. Na upečený koláč vylejeme vyšľahaný sneh z bielkov....Dáme to späť už len do vyhriatej rúry...(aby sa ten sneh akoby upiekol).

    Tvarohový koláč z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečený koláč necháme stuhnúť aspoň na 12 hod najlepšie cez noc.

    Tvarohový koláč z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

rija
zaujímavý recept, vyskúšam...
elicirka
ja mam tento recept trosku iný a je perfektný listkove cesto rozvalkame a na plech ho dame tak aby aj tie okraje boli zatiahnute potom dame pol. litra mlieka,2 kocky tvaroh tj500g.4 zltka,1cukor vanilkovy,1 zlatyklas,12 az15gpraskovy cukor vsetko zmiesat vyliat na listkove cesto dat upiect a ked uz je upeceny do zlatista dame sneh zo 4 bielka a 4 lyz.krystal cukor a dame dopiect sneh tiez do zlatista a hned ho jeme najlepsi je cerstvy a ziadne ze az po 12 hodinach skuste a neviem naco tam ide ten olej dobru chut
johanesa
Nechávam to odstáť preto že keďže "plnka" je veľmi riedka nedá sa to jesť hneď po vybratí ale keďže vy máte trošku iný recept tak sa to môže jesť asi hneď ale podľa môjho receptu by sa to hneď nedalo krájať...
maladada
Výborný koláčik, ale poznám to s trocha iným cestom:))
evanaaa
Robila som ho asi trikrát, ale pol kg tvarohu,ako bolo v pôvodno, recepte sa mi zdalo málo. dala som tri, asi záleží aj na veľkosti plechu, olej som nedala, asi sa tie rcp trochu líšia množstvom surovín , ale tiež sa nemusel dlho nechať odstáť, len do vychladnutia, ale aj na druhý deň je dobrý, viac stuhnutý. Musím sa podívať na môj recept.
cchikung
Určite je výborný teplý a aj na druhý deň.Každý trocha iný.Ja mám najradšej čerstvé. Na druhý deň je to akoby trocha zmrzlinové.
tothka
Tiež poznám tento recept vo forme bez oleja a zo 4 vajec ako @elicirka
robila som ho v nedeľu pre navštevu, ktorá ho má veľmi rada, dá sa jesť hneď, ako trošku vychladne a je vynikajúci. Skúsim aj túto verziu, aspoň budem môcť porovnať.
cchikung
Mám dojem,že je to riedke v tomto recepte preto,že je tu 3/4 litra mlieka a elicirka píše len pol litra a tak skúsim jej verziu a bez oleja.Práve sa na to chystám a dúfam,že ho budeme môcť konzumovať hneď.
johanesa
Aj ja si myslím že je to riedke ale iný recept som nepoznala až tu ten čo píšete vyskúšam ....
cica2
tento koláč poznám, je naozaj výborný @johanesa si šikovná a vitaj medzi nami:))
elicirka
skúste je perfektný rýchly a hned sa je a davam plech klasicky žiadny menší ani stredný normálny a este ta plnka je riedsa ale zlaty klas ju zahusti
cchikung
Koláč bol fantastický,robila som z 3/4 litra mlieka podľa johanesy,ale dala som 1,5 zlatého klasu a mohla som ho krájať hneď.Rodina bola v nemom úžase a teraz im ho vypekám dosť často.
marcy
prehliadla som tento receptík,ktorý ma zaujal,si odvážna :) máš moje sympatie....teším sa na ďalšiu Tvoju tvorbu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia