Tvarohový koláč s ovocím

Autor receptu: effie

Viem, že podobných receptov je tu už viacero, no napriek tomu sa chcem s vami podeliť o ten môj. Pôvodne som chcela piecť koláčik podľa Renka73, ale upravila som si recept podľa seba a výsledok ma naozaj milo prekvapil. Navyše chutí fantasticky!

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Najprv vymiešame cukor a vajíčka el. šľahačom, miešame čím dlhšie tým lepšie, až kým masa začne naberať na objeme, potom pridávame postupne mlieko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme kakao a zmiešame. Polovicu až trištvrte cesta (závisí od veľkosti plechu) vylejeme na predom vymastený a múkou vysypaný plech. Druhú časť si zatiaľ dáme bokom a pripravíme si plnku.
  2. Plnka: Všetky suroviny (okrem ovocia) vymiešame a plnka je hotová:) Plnku rovnomerne vylejeme na cesto. Navrch nahusto ale rovnomerne vysypeme ovocie, ja som zvolila mrazenú lesnú zmes ovocia, samozrejme čerstvé ovocie je lepšie, ale keďže je teraz zima, musela som použiť mrazené. Dá sa použiť aj iné ovocie, každý podľa svojho gusta:) Nakoniec vylejeme druhú časť cesta a dáme upiecť. Upečený a vychladnutý koláčik posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!:)