Tvarohový dezert

Tvarohový dezert s tapiokovými perlami a malinovou posýpkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Metličkou vymiešame smotanu s vanilkovým cukrom do polotuha, následne vmiešame tvaroh a jogurt. V troche zohriatej smotany rozpustíme želatínu, ktorú sme predtým nechali asi 10 minút napučať v studenej vode, a vmiešame do tvarohovej zmesi. Nalejeme do foriem a necháme stuhnúť.
  2. Tapiokové perly varíme v sherry s kryštálovým cukrom asi 15 minút, kým nie sú uvarené a z vína nevznikne sirup.
  3. Malinová posýpka: Na posýpku zmiešame múku, práškový cukor, maslo a malinové pyré. Zmes rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C 10 minút.