Ovocný cheesecake

Tvarohový cheesecake s lesným ovocím

Autor receptu: sendyy

20 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozdrvíme pomoc mixéra alebo ručne (sušienky vložiť do sáčku a rozdrviť ich na prášok pomocou napr. valčeka alebo tĺčikom na mäso.) Do rozdrvených sušienok pridáme roztopené maslo, vymiešame a zmes dáme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Uhladíme pomoc lyžice. Sušienkový korpus pečieme pri teplote 170 stupňov 10 - 15 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Medzitým pripravíme tvarohovú plnku. Metličkou vymiešame tvaroh, kyslú smotanu. Postupne pridávame vajíčka, cukor, Zlatý klas a vanilkovú esenciu. Vznikne hladký krém, ktorý nalejeme na vychladnutý korpus. Cheesecake dáme do vyhriatej rúry na 150 stupňov a pečieme cca 40 až 50 minút (na spodok rúry dáme plech s vodou, aby cheesecake nepraskol). Po upečení pootvoríme dvierka a necháme koláč vo vypnutej rúre ešte ďalších 30 minút.
  3. Lesnú zmes necháme v hrnci rozmraziť pri izbovej teplote, pyré budeme pripravovať, až po upečení chceesecaku. Do rozmrazenej zmesi pridáme cukor podľa chuti a necháme na miernom ohni variť tak cca 4 minútky kým ovocie nepustí šťavu. Scedíme a do šťavy z ovocia prilejeme 100 ml vody, v ktorej sme rozmiešali 3 PL Zlatého klasu. Varíme do zhustnutia. Nakoniec už len primiešame scedené ovocie. Necháme máličko vychladnúť, ale nie úplne, aby sa zmes ľahko natierala. Navrstvíme navrch cheesecaku a dáme do chladničky najlepšie cez noc.
  4. Dobrú chuť!