Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Tvarohový cheesecake s lesným ovocím fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 10. marca 2019
Tvarohový cheesecake s lesným ovocím (fotorecept)
Foto: Macka78

Suroviny

Korpus:
150 g
90 g roztopené
Krém:
750 g
200 g
2 ks
140 g
2 PL
2 PL (alebo puding vanilkový)
1 až 2 kvapky
Ovocné pyré:
2 poháre (300 ml) mrazená zmes
3 PL (alebo iné sladidlo)
2 až 3 PL (alebo želatína, či iný škrob)




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny... Najprv si pripravíme sušienkové cesto. Sušienky si rozmixujeme, prípadne zomelieme. Pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme si hmotu, ktorú natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (priemer 23 cm), ktorú sme si vystlali papierom na pečenie (z papiera na pečenie si vystrihneme kruh podľa obvodu formy). Sušienkové cesto pečieme pri teplote 170 stupňov 10 - 15 minút. Necháme vychladnúť.

    Tvarohový cheesecake s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si pripravíme tvarohovú zmes. Metličkou vymiešame tvaroh, kyslú smotanu. Postupne pridávame vajíčka, cukor, zlatý klas a vanilkovú esenciu. Vznikne nám hladký krém, ktorý nalejeme na vychladnutý korpus. Dáme do vyhriatej rúry na 150 stupňov a pečieme cca 40 až 50 minút (na spodok rúry dáme plech s vodou, aby cheesecake nepraskol). Po upečení pootvoríme dvierka a necháme koláč v rúre ešte ďalších 30 minút.

    Tvarohový cheesecake s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lesnú zmes necháme v hrnci rozmraziť pri izbovej teplote, pyré budeme pripravovať, až po upečení chceesecaku. Do rozmrazenej zmesi pridáme cukor podľa chuti (alebo iné sladidlo) a necháme na miernom ohni variť tak cca 4 minútky. Precedíme a do šťavy z ovocia prilejeme 100 ml vody, v ktorej sme si rozmiešali 3 PL zlatého klasu. Varíme do zhustnutia. Nakoniec už len primiešame precedené ovocie. Necháme máličko vychladnúť, ale nie úplne, aby sa nám zmes ľahko natierala. A hotový cheesecake dáme najlepšie cez noc poriadne zachladiť.

    Tvarohový cheesecake s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť !

    Tvarohový cheesecake s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

veroniani
Môj prvý cheesecake. Včera som ho práve robila. Ľahky recept, chut fantastická,len mám trošku kyslejšiu polevu :-)
Robila som na väčšiu tortovú fotrmu tak jediné čo som v recepte zmenila bolo korpus - kekse maslové 200g a maslo 120g . Ďakujem za recept