Tvarohový baranček

mamatata2 - fotkamamatata2, 10. apríla 2012
Tvarohový baranček
Foto: mamatata2

Kedysi baranček nikdy nechýbal na veľkonočnom stole, mama nám ho piekla, aj keď sme už boli preč z domu. Teraz som ho chcela upiecť Zobraziť celý popisKedysi baranček nikdy nechýbal na veľkonočnom stole, mama nám ho piekla, aj keď sme už boli preč z domu. Teraz som ho chcela upiecť pre moje deti, ktoré sú už tiež preč z domu, tak, ako kedysi naša mama. Recept je z časopisu Chvíľka pre teba.

16
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

3 ks
250 g
250 g
1 ks
1 PL
250 g
1/2 balíčka
250 g netučný
kúsok na oči
  na vymastenie
 na vysypanie formy
  na posypanie




Postup

  1. 1

    Zmäknutú Heru vymiešajte s cukrom, vanilínovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou do penista. Pridajte žĺtky a znovu vymiešajte. Z bielkov pripravte tuhý sneh a zľahka ho zapracujte do žĺtkovej hmoty.

  2. 2

    Vmiešajte polovicu múky s práškom do pečiva, potom pridajte tvaroh ( dala som 20 % od Dr. Halíř ) a zvyšok múky. Formu vymastite tukom a vysypte múkou. Naplňte cestou. Mám takú menšiu formu, takže by vyšli aj 2 ks. Urobila som to tak, že som naplnila jedného barančeka a zvýšilo mi na troch mackov ( plech z Lidla).

  3. 3

    Barančeka pečte asi 50 min. ( záleží od rúry ) pri teplote 160°C. Vyklopte ho až po vychladnutí, z čokolády mu urobte oči ( náš je zelenooký, očká urobené zdobiacou tubičkou) a posypte ho práškovým cukrom.

  4. 4

    Takto sme čakali na sestričku Satmárku, ktorá nosí sv. prijímanie našej omame. Tvarohové cesto som zvolila preto, lebo som mala obavu, že piškótové uschne, ale priznám sa, že za deň bol preč, takže sme trvanlivosť nemali možnosť vyskúšať.

Diskusia k receptu

jarunka
Taketoho baranceka nam tiez pekavala nasa mama. Ked sme boli prec z domu uz menej. Nie len ze vyzeral velmi dobre na velkonocnom stole, ale aj chutil velmi dobre a urcite aj tento tvoj.
palokuchki
Recept som si ulozila, lebo mam presne taku istu formu na baranceka ako je ta tvoja. Budem mat pre zmenu nieco ine. Doteraz som vzdy piekla baranka z citronoveho cesta. Ja baranceka niekedy este polievam bielou cokoladou.
orchidea
Recept si ukladám, tiež pekávam barančeka aj keď mám formu inú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia