Tvarohovo-smotanové posúchy s oškvarkami (fotorecept)
Autor receptu: eviana
...ako býva u mňa zvykom čistá improvizácia - na podnet jednej priateľskej debaty o haluškách vzniklo toto... jednoduché, rýchle, variabilné a fakt chutné :)
6-8 porcií |
15 minút príprava |
12-15 minút na 200 °C |
Postup
- Robila som aj pikantné pagáčiky od Luss44, tak nech Vás nemýlia množstvá na obrázkoch - v recepte píšem cca množstvá na posúch.
Najprv si uvaríme zemiaky a spolu so smotanou z nich zmiešaním spravíme "pyré"
- Do väčšej misy si dáme múku, vychladnuté (vlažné) pyré, nakysnuté kvasnice, vajíčko, soľ, olej a mlieko
- ...vymiešame do kompaktnej masy a dáme na teplé miesto na cca 40 min nakysnúť
- ...po nakysnutí ho bola plná misa
- ...do misky dáme tvaroh, kyslú smotanu a soľ
- ...zmiešame do kompaktnej hmoty
- ...pripravíme si oškvarky, nasekáme ich na menšie kúsky
- ...cesto "rozcapkáme" na plech potretý maslom
- ...potrieme zmesou smotany a tvarohu
- ...rozsypeme oškvarky
- ...dáme na cca 12-15 min piecť do rúry rozohriatej na 200°C (sledujeme kraje, keď sú takto do červena, je to ok)... Vyberieme a je to. U nás dnes bolo s gulášovou polievkou... Dobrú chuť.