Tvarohovo-smotanové posúchy s oškvarkami (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...ako býva u mňa zvykom čistá improvizácia - na podnet jednej priateľskej debaty o haluškách vzniklo toto... jednoduché, rýchle, variabilné a fakt chutné :)

6-8
porcií
15 minút
príprava
12-15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Robila som aj pikantné pagáčiky od Luss44, tak nech Vás nemýlia množstvá na obrázkoch - v recepte píšem cca množstvá na posúch. Najprv si uvaríme zemiaky a spolu so smotanou z nich zmiešaním spravíme "pyré"
  2. Do väčšej misy si dáme múku, vychladnuté (vlažné) pyré, nakysnuté kvasnice, vajíčko, soľ, olej a mlieko
  3. ...vymiešame do kompaktnej masy a dáme na teplé miesto na cca 40 min nakysnúť
  4. ...po nakysnutí ho bola plná misa
  5. ...do misky dáme tvaroh, kyslú smotanu a soľ
  6. ...zmiešame do kompaktnej hmoty
  7. ...pripravíme si oškvarky, nasekáme ich na menšie kúsky
  8. ...cesto "rozcapkáme" na plech potretý maslom
  9. ...potrieme zmesou smotany a tvarohu
  10. ...rozsypeme oškvarky
  11. ...dáme na cca 12-15 min piecť do rúry rozohriatej na 200°C (sledujeme kraje, keď sú takto do červena, je to ok)... Vyberieme a je to. U nás dnes bolo s gulášovou polievkou... Dobrú chuť.