Tvarohovo-pudingovo-čerešňový koláč (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento koláč vznikol kombináciou dvoch receptov , chcela som využiť aj tvaroh aj kompót. Je to hrnčekový koláč.

20
porcií
15 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na koláčik.
  2. Do misy dáme postupne hladkú múku, cukor...
  3. ...olej , mlieko...
  4. ...vajcia , vanilkový cukor a prášok do pečiva.
  5. Všetko dokonale premiešame.
  6. Biele cesto , t.j.polovicu všetkého cesta vylejeme na plech rozmery 35x25 cm,opatrený papierom na pečenie. Do ostatného cesta primiešame kakaový prášok a aj tmavé cesto nalejeme na plech, do bieleho.
  7. Čerešne z kompótu odkostujeme a pokladieme ich na vrch cesta.
  8. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  9. Z mlieka, cukru a pudingového prášku Dolcela maxi uvaríme hustý puding, podla návodu dáme len polovicu mlieka, v tomto prípade pol litra.Inak použijeme klasické 2 pudingové prášky. Puding necháme vychladnúť.
  10. Do vychladnutého pudingu dáme oba tvarohy a maslo.
  11. Elektrickým šľahačom všetko dobre prešľaháme a spojíme. Tvarohová plnka je hotová.
  12. Plnku nanesieme na korpus zarovnáme.
  13. Z čokolády na varenie si pripravíme podľa návodu polevu.
  14. Tuto čokoládovú polevu po miernom vychladnutí vmiešame do kyslých smotán.
  15. Polevu nanesieme na tvarohový krém. Celý koláčik necháme v chlade na nejaké dve hodiny.
  16. Potom už len koláčik nakrájať a zjesť. Dobrú chuť.