Tvarohovo-pudingovo-čerešňový koláč (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tento koláč vznikol kombináciou dvoch receptov , chcela som využiť aj tvaroh aj kompót. Je to hrnčekový koláč.
20 porcií |
15 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na koláčik.
- Do misy dáme postupne hladkú múku, cukor...
- ...olej , mlieko...
- ...vajcia , vanilkový cukor a prášok do pečiva.
- Všetko dokonale premiešame.
- Biele cesto , t.j.polovicu všetkého cesta vylejeme na plech rozmery 35x25 cm,opatrený papierom na pečenie. Do ostatného cesta primiešame kakaový prášok a aj tmavé cesto nalejeme na plech, do bieleho.
- Čerešne z kompótu odkostujeme a pokladieme ich na vrch cesta.
- Po upečení necháme korpus vychladnúť.
- Z mlieka, cukru a pudingového prášku Dolcela maxi uvaríme hustý puding, podla návodu dáme len polovicu mlieka, v tomto prípade pol litra.Inak použijeme klasické 2 pudingové prášky. Puding necháme vychladnúť.
- Do vychladnutého pudingu dáme oba tvarohy a maslo.
- Elektrickým šľahačom všetko dobre prešľaháme a spojíme. Tvarohová plnka je hotová.
- Plnku nanesieme na korpus zarovnáme.
- Z čokolády na varenie si pripravíme podľa návodu polevu.
- Tuto čokoládovú polevu po miernom vychladnutí vmiešame do kyslých smotán.
- Polevu nanesieme na tvarohový krém. Celý koláčik necháme v chlade na nejaké dve hodiny.
- Potom už len koláčik nakrájať a zjesť. Dobrú chuť.