Tvarohovo-pudingové buchty a jablkovo-jahodový koláč s posýpkou

Autor receptu: stacy77777

Kysnuté koláče sú u nás takmer každý týždeň, len treba občas vymyslieť nové náplne...

100 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Postup

  1. Z droždia,trošky cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások,necháme vykysnúť. Pridáme do múky,do ktorej sme primiešali cukor,vanilku,1 malú lyžičku soli,maslo,olej a vajcia. Zamiesime a necháme cesto vykysnúť na teplom mieste.
  2. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku, rozvaľkáme, menšiu časť necháme na jablkový koláč. Vymiešame si tvaroh s cukrami a žĺtkom a uvaríme čokoládový puding.
  3. Väčšiu časť rozkrájame na štvorce, plníme z tvarohovej, aj pudingovej plnky po kávovej lyžičke.
  4. Zatočíme a ukladáme tesne vedľa seba,klasické podlhovasté buchty.
  5. Pečieme najskôr na 100°C asi 10minút,potom dopekáme do zlatista na 170°C asi ešte 20minút. Ihneď po vytiahnutí z rúry potrieme roztopeným maslom, do ktorého sme pridali javorový sirup.
  6. Druhú časť cesta vyvaľkáme a dáme na vymastený plech. Vymiešame si strúhané jablká,jahody, pridáme mleté orechy a strúhanku, tie nám vypijú šťavu, ktorú určite jablká pustia a pridáme cukor. Ja som použila jabĺčka aj jahody s jesennej úrody, ktoré som mala zamrazené.
  7. Natrieme na cesto,s múky,cukru a masla urobíme posýpku,rovnomerne posypeme koláč, pečieme rovnakým spôsobom.
  8. Maličké množstvo cesta mi zostalo, tak som urobila také mini osie hniezda. Snáď príde zmena náplne niekomu vhod,prajem dobrú chuť....