Pomarančový zákusok

Tvarohovo-pomarančové rezy so šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš posviatkový zákusok trošku odľahčený od masla a cukru. Vlastný recept.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva a sódu a preosiala som ju do cesta na tri krát a opatrne vmiešala.
  2. Napokon som pridala strúhanú kôru z pol pomaranča.
  3. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C. Cesto som vyliala na pečiacim papierom vystlaný plech a urovnala. Pokiaľ sa pieklo prvé cesto, pripravila som si cesto na druhé a potom aj na tretie cesto. Ešte z horúceho cesta som stiahla kožu.
  4. A spolu s papiermi som uložila na seba a nechala chladiť na mriežke.
  5. Kým sa korpusy chladili, pripravila som si krém. Tvaroh, cukor, vanilkový cukor a strúhanú kôru z pomaranča som zmiešala.
  6. Pridala som mascaprone.
  7. Želatínu za studena som vysypala do misy robota. Pridala som teplú vodu a začala miešať.
  8. Po chvíľke miešania som pridávala k želatíne zmiešanú tvarohovú hmotu.
  9. Napokon som do krému pridala aj dužinu pomarančov nakrájanú na malé kocky.
  10. A hotový krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  11. Na spodný korpus som natrela horúci pomarančový lekvár.
  12. Na lekvár som natrela polovicu krému.
  13. Na tvarohový krém som položila druhý korpus a natrela som ho horúcim lekvárom. Na lekvár som natrela druhú polovicu krému.
  14. Zakryla som ho tretím korpusom.
  15. Položila som na vrch papier na pečenie, dosku na krájanie a keď som ho uložila do chladničky zaťažila 3 kg cukru.
  16. Druhý deň som pripravila šľahačku s pridaním smetafixov a pomarančového lekváru, hmotu som umiestnila do cukrárskeho vrecka a zdobila som vrch koláča.
  17. Krájala som horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.