Tvarohové drobné pečivo

Tvarohovo-pomarančové koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Tieto koláčiky si určite zopakujem aj na sviatky, sú výborné.

100 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tvaroh, cukor, vanilkový cukor, vajce, mlieko, kyslú smotanu, trocha soli, nastrúhame kôru z dvoch pomarančov a rozpustené maslo si dobre spolu vymiešame, aby sa všetko dobre spojilo. Múku a prášok do pečiva preosejeme a pridáme k tvarohovej zmesi. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke 1 hodinu odpočinúť. Ak nechcete pomarančovú kôru, môžete dať citrónovú, je to len na Vás. Ale nám chutia práve s pomarančovou kôrou.
  2. Po hodine cesto prekrojíme na polovicu. S jednou polovicou pracujeme, teda vyvaľkáme na hrúbku asi 4-5 milimetrov a vykrajujeme rôzne tvary podľa toho aké chcete a máte doma formičky. Druhú polovicu cesta zatiaľ dáme ešte do chladničky pokiaľ nespracujeme prvú. Tu už sú na plechu, idú do rúry. Pečú sa pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút do ružova, ale tu si už každá svoju rúru poznáte.
  3. Upečené na plechu, cesto mi vyšlo na tri plechy.
  4. Všetky upečené. Ako vidíte polovicu som posypala práškovým a vanilkovým cukrom a polovicu nie, manžel posypané nechce, tak som mu vyhovela.
  5. Na tácke. Koláčiky skladujeme v uzavretej nádobe.
  6. Ja skladujem takto. Tu sú posypané.
  7. A tu neposypané.