Tvarohové drobné pečivo
Tvarohovo-pomarančové koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Tieto koláčiky si určite zopakujem aj na sviatky, sú výborné.
100 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Tvaroh, cukor, vanilkový cukor, vajce, mlieko, kyslú smotanu, trocha soli, nastrúhame kôru z dvoch pomarančov a rozpustené maslo si dobre spolu vymiešame, aby sa všetko dobre spojilo. Múku a prášok do pečiva preosejeme a pridáme k tvarohovej zmesi. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke 1 hodinu odpočinúť. Ak nechcete pomarančovú kôru, môžete dať citrónovú, je to len na Vás. Ale nám chutia práve s pomarančovou kôrou.
- Po hodine cesto prekrojíme na polovicu. S jednou polovicou pracujeme, teda vyvaľkáme na hrúbku asi 4-5 milimetrov a vykrajujeme rôzne tvary podľa toho aké chcete a máte doma formičky. Druhú polovicu cesta zatiaľ dáme ešte do chladničky pokiaľ nespracujeme prvú. Tu už sú na plechu, idú do rúry. Pečú sa pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút do ružova, ale tu si už každá svoju rúru poznáte.
- Upečené na plechu, cesto mi vyšlo na tri plechy.
- Všetky upečené. Ako vidíte polovicu som posypala práškovým a vanilkovým cukrom a polovicu nie, manžel posypané nechce, tak som mu vyhovela.
- Na tácke. Koláčiky skladujeme v uzavretej nádobe.
- Ja skladujem takto. Tu sú posypané.
- A tu neposypané.