Tvarohovo-kokosový zákusok fotorecept

akeber - fotkaakeber, 7. októbra 2014
Tvarohovo-kokosový zákusok (fotorecept)
Foto: akeber

Jednoduchý a rýchli koláč s hroznovými bobuľami. Pre milovníkov tvarohu, kokosu a čokolády :-)

30 minút
príprava
20 min minút
na 180 C °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
130 g
130 g
60 g
1 ČL
2 PL
2 dc
Plnka:
1 ks
50 g
100 g
80 g
Poleva:
50 g
70 ml




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme s cukrom. Do žĺtkovej zmesi primiešame 2 PL teplej vody, rozpusteného letného masla, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na koniec jemne s vareškou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do rúry na 180 C asi tak 20 min. Necháme vychladnúť. Korpus pred nanesením plnky polejeme rovnomerne hroznovou šťavou.

    Tvarohovo-kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postup na plnku: Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté vymiešame s cukrom. Pridáme tvaroh dobre premiešame a na koniec kokosovú múčku, dobre premiešame a dáme do chladničky tak na 15 min stuhnúť. Natrieme na korpus.

    Tvarohovo-kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plnku poukladáme umyté a vysušené bobule hrozna. Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Keď je čokoláda dobre rozpustená prilejeme sladkú smotanu, premiešame a polevu vylejeme rovnomerne na koláč.

    Tvarohovo-kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do chladu aby nám poleva stuhla. Najlepšie je nechať odstáť tak 24 h, potom to je ono :-).

    Tvarohovo-kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A ešte prierez. U nás sa nevedeli dočkať, krájala som ho ešte nebola poleva dobre stuhnutá. Ovocie na povrchu koláča môžeme obmieňať, tak je vždy iný.

    Tvarohovo-kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

babav
Krasne prezentovany 5* zakusok.Poleva na hrozienkach ...inspiracia pre ozdobu inych zakuskov.Otazka: preco musi byt maslo pred pouzitim do plnky rozpustene ?
1x akeber
ywett
krásne fotky a lákavý zákusok :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia