Tvarohovo-kakaové nebíčko

Autor receptu: tinna333

Tento chutny kolacik u nas vznikol stylom - co chladnicka a policka dala :) a je fajnovy chutny :)

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Piskotove cesto - kakaove: ja robim do okruhlej formy s priemerom 23cm, (mozete kludne pouzit svoj recept) ja pri tomto recepte robim zrychleny postup: cele vajicka si slahame mixerom asi 2 min. pridame krystal cukor a miesame dalsie 2 min. pridame vlaznu vodu a miesame dalsie 2 min, mali by sme mat krasnu penu do ktorej primiesame muku, prasok do peciva a kakao. Hotovo :) Dame na vymasteny a mukou vysypany plech a pecieme na 180 stupnov cca 20 min. (skontrolute pre istotu uz po 15 min.)
  2. Plnka: Tvaroh si vymixujeme so smotanou a pridavame cukor podla chuti, plnka musi byt vymixovana tak aby uz neboli ziadne hrudky z tvarohu. Potrebujeme pomer tvarohu a kyslej smotany 1:1 ja som teraz pouzila iba 250g plnotucneho tvarohu a 250ml kyslej smotany no je to dost malo tak akurat by asi bolo tych 400g tvaroh:400ml smotany
  3. Cesto po vychladnuti prerezeme napol (co sa mne malo kedy podari :D heh) a 2/3 z plnky si natrieme na spodnu cast, poukladame jahody z kompotu poridne ich povtlacame do plnky a navrch dame vrchnu cast cesta (ja mam vo zvyku ho otocit cize to co bol predtym vrch cesta polozim na plnku), no a na vrch rozotrieme zvysnu 1/3 plnky pekne uhladime a posypeme navrch kakaom.
  4. Kolacik musi cez noc postat v chladnicke, pekne nam zvlhne a bude stavnatejsi a jemnucky. Mozeme takisto piest v plechu a krajat na rezy na kocky. :)