Tvarohovo-jahodová torta s čokoládovou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Veľmi jednoduchý, svieži a rýchly dezert, pôvodne to chceli byť rezy, ale nakoniec z toho vyšla táto torta. :)

12-16
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Upečieme si kakaový korpus - recept naň neuvádzam, pretože som ho robila presne podľa skvelého receptu od @yogicek: http://varecha.pravda.sk/recepty/torta-pariz-s-mandarinkami-fotorecept/49936-recept.html Necháme vychladiť. Týmto srdečne ďakujem yogickovi a jeho milovanej konzultantke za skvelý recept na korpus :)
  2. ...vyšľaháme spolu tvaroh, šľahačkovú smotanu, vanilkový cukor a stužovač šľahačky.
  3. ...jahody scedíme a rozpučíme vidličkou
  4. ...pridáme k rozmixovanej tvaroho-šľahačkovej hmote, zmiešame
  5. ...korpus pokropíme šťavou z jahodového kompótu
  6. ...rozotrieme tvarohový krém
  7. ...naukladáme jahody vcelku (z druhého jahodového kompótu) To pravé jahodové to bude keď dozrejú v záhrade jahody :)
  8. ...nad parou si rozpustíme horkú čokoládu, pridáme vanilkový cukor
  9. ...a postupne vmiešame kyslú smotanu (nádobu máme stále nad parou)
  10. ...vznikne krásna hladká poleva
  11. ...rozotrieme na tortu
  12. ...a dáme do chladu stuhnúť na minimalne 2 hodiny a potom už len maškrtíme :)