Tvarohové rezy fotorecept

jo - fotkajo, 31. mája 2010
Tvarohové rezy (fotorecept)
Foto: jo

Tvarohové rezy pekávam už niekoľko rokov. Je to skrátka klasika.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto I.:
100 g
300 g
100 g
4 PL
2 PL
1 ks
1/2 bal.
Cesto II.:
3 ks
200 g
3 PL
1 dcl
200 g
1/2 bal.
Plnka:
500 g




Postup

  1. 1

    Cesto I. : všetky suroviny dobre vymiesime.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spracované cesto vyvaľkáme na papieri na pečenie.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prenesieme na plech. Potrieme pikantným džemom, ja som použila džem z josty.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku si pripravíme tak, že rozmiešame tvaroh s práškovým cukrom a žĺtkom. Množstvo cukru a počet žĺtok - podľa chuti

  5. 5

    Hotovú tvarohovú plnku nanesieme na cesto.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto II. : Vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom, postupne pridáme vodu, olej a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na tvaroh.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme piecť do vyhriatej rúry. Na vrch môže ísť čokoládová poleva - ale ... vraj nemám zdržiavať.

Diskusia k receptu

alzbetka2
vyzerá zaujímavo a tvarohové zákusky sa u nás môžu. keď príde mládež, vyskúšam, ukladám si ho do KK
mamenka
Veľmi zaujímavý postup a samo, že blahoželám k výhre.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Ďakujem za blahoželania.
sandratamer
Včera som piekla, chutil doma, aj v práci kolegom. V reze po upečení vyzerá nádherne, ďakujem za perfektný recept. Určite budem tento vynikajúci koláčik piecť pravidelne.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Mám radosť, že chutil. Tiež ho pekávam pomerne často.
mistisa
tak toto je najlepsi tvarohovy kolacik.nemala som dzem a nakrajala som tam broskynovy kompot no nemal chybu:-))))
michsamant
Mnamky, mnamky, toto je vyborny a rychlo urobeny kolacik! Dakujem za receptik :)



3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
@michsamant máš pravdu, je výborný a skvele sa ti podaril. Som rada, že chutil. Máš veľmi pekné dezertné tanieriky.
wevewe
fihaa, tie komentare ma presvedcili. idem na to :-)
viera1
U nás voláme jošta - ríbezle krížené s egrešami,ale nie som mičurin,takže za to neručím,chi,chi.
viera1
No vidíš,@julica ,teraz som to naklikala a správne sa to volá josta-agrastas serbentinis.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Dievčatá, koláčik je naozaj výborný, ak vyskúšate - neobanujete. Ako uviedla @viera1 , josta je krížená čierna ríbezľa s egrešom, má kyseklavú chuť. Džem je vhodný do zákuskov.
zmmm
dnes som ho robila, je výborný, ja som ešte z bielkov /čo mi ostali keď som žĺtky dala do plnky/ s cukrom vyšľahala sneh a natrela na ll. cesto
jarunka
Ja mam tento isty recept, len sa nepotiera dzemom. Je nas najolubenejsi tvarohovy kolac. Mam ho uz 37 rokov a dostala som ho od svagrinej z Ciech. Skusim aj podla teba s dzemom. Doteraz sa nam tam dzem ani neziadal, pretoze kolacik je vlacny hlavne na druhy den, ked stoji cez noc vo vychladnutej rure.
slavnicanka
akurát som ho dala do trúby,som zvedavá,ako dopadnem,nemôžem sa dočkať a nie len ja.:))))
slavnicanka
No tak už ho mám na tanieriku,mne veľmi chutí ale muž papuľuje že vraj je suchý....:((((Jemu by som sa nezavďačila,ani keby som mu riť šípom utrela:))))))
emilys
Kolac som upiekla a je vyborny, chutny aj na druhy den.Emilys
ocko
Kolacik som piekla dnes a je super/bol/ uz sa spapal ja som dola na vrch cesta este aj mrazene ribezle a trocha ubrala cukru ako sa povie sup,sup a jeto skvele :):)
andrejbc
divne pomery :) tvarohu som dal len polku a spodne cesto mi na stvorcovy plech nevyslo
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
@andrejbc , pomery sú dobré, cesto treba vyvaľkať na tenúčko, prípadne roztlačiť rukami. Ja to robím na plech cca 26 x 36 cm a je to OK. Ak Ti stačí polovica gramáže tvarohu, je to Tvoja vec, každý podľa chuti. Ja mám rada tvarohu viac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia