Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Tvarohové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. januára 2018

Dlho som nad týmto zákuskom uvažovala, či ho zvládnem... ale vydaril sa..

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto (2x):
5 ks
5 PL
5 PL
1 KL
na špic noža
Krém:
500 g
500 ml
2 bal.
250 g
150 g
1 KL
Čoko poleva na vrch:
200 g
1 PL
1 PL
Okrem toho:
2 PL
3 bal. (125 g)
200 ml (na máčanie piškót)




Postup

  1. 1

    Pripravila som si piškótové cesto dva krát tak isto ako prvé. Vymiešala som vajcia s cukrom do peny.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešala som múku, prášok do pečiva a sódu a v malých dávkach som opatrne vmiešala na 3x do vajcového základu. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 min.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pravidelne stiahnem z korpusu kožu. Zamedzím tým, že sa pri krájaní bude odlepovať.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokiaľ sa mi chladia korpusy, pripravím si krém. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a uvarila hustú kašu. Rýchlo som ju ochladila v studenej vode.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokiaľ sa chladil puding, vymiešala som maslo s cukrom do peny.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Postupne som do neho pridávala po lyžici vychladnutý puding a miešala. Napokon som vmiešala s veľmi malým výkonom aj tvaroh a vanilkovú arómu.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti. Krém som uložila do chladničky stuhnúť na jednu hodinu.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim šípkový lekvárom.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na lekvár som uložila polovicu krému.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Piškóty som máčala v sirupovej teplej vode.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A ukladala som ich šikmo na seba.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A položila som druhý korpus. Koláč som na noc uložila do chladničky. Zaťažila.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Druhý deň so urobila čokoládovú polevu a poliala som ho a uložila opäť do chladničky.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Krájala som ho horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.

    Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

begonia2
To si všetko stihla v jeden deň? Ďalší skvost do mojej zbierky.
jofolit
Krásna práca ako vždy. Si veľký talent na varenie nie len sladkostí.
janara
fantastický dizajn - neprehliadnuteľný rukopis Izabella, si naozaj perfektná cukrárka, gratulujem zas a znova, pekný deň
1x ivy3
izabella929
@radox1 , v prvom rade nie som majsterka! v druhom rade keď to sem dá niekto iný ťa to nezauíma..a za tretie sem je už skutočne zbytočne pridávať čo koľvek..všetci ste tu múdri!!!!toto je najmúdrejšia stránka na celom nete...)odtiaľto treba iba utekať do kelu!!!
atina47
Izka, co ja bych dala za Tvoji trpelivost u peceni tolika druhu.
kata50
Izka, ten efekt šikmo poukladaných piškót je veľmi zaujímavý a krásny. Ja som ho ešte nezazrela na iných zákuskoch. Si No:1 !!! :-) Toto určite vyskúšam . Držím ti palce pri tvojom pečení- varení :-)
2010
@Izabella929 (13.1.2018 15:01)
Cast mojej dennej pracovnej naplne je kritizovat druhych design. Aj ked to myslim v dobrom vela ludi sa rozculi do nepricetnosti a hned sa idu stazovat.
Vyznelo to agresivne od @Radox1 , ale myslel to v dobrom . Mas perfektny produkt tak mu sprav piedestal. Aj ja som ta kedysi davno kritizoval ze ked das vela dekoracie dookola fotakovske meranie casto ujde a zaostruje na dekoraciu nie na zakusok.
Ponadavaj si a potom zober perfektny zakusok a skus ho odfotit jednoduchsie z ineho uhla mozno na tmavsom taniery ked je tvarohovy. Dal by som si.
Cheers


monty469
Izka rezy su nadherne, originalne no @ Radox aj@ 2010 maju pravdu. Nie som velky odbornik na fotenie, ale je pravda, ze zakusok okolo tych vsetkych veci zanika. Niekdy menej je viac. A predsa ide o to aby vynikol hlavne zakusok . Nikto sa ti nevysmieva ani nezosmiesnuje len ti chcu poradit a je to myslene v dobrom tak sa netreba hned zbytocne rozculovat. Ved ta stranka je aj o vzajomnej pomoci a radach od ostatnych varechacov ako co zlepsit. Ver mi, vsetci sa mame co ucit.
an3da
@Izabella je podľa mňa pedantná žena ktorej sa všetko pekne podarí, ona to pekne naaranžuje a vyfotí. Recepty sú i na oko pekné a tuším i chutné. Recept som si uložila a chtiac-nechtiac keď ho budem robiť(ozaj sa mi páči, už som skúšala tvaroh s pudingom) budem musieť obmeniť, lebo u nás také piškoty nedostať. Jesto iba také podlhovasté. @Izabella , prosím, poraď, čo tam dám? Nešlo by tam i nejaké ovocie? Alebo predsa tie podlhovasté piškoty. Ďakujem.
1x elixir
mitzy
či roláda. či rezy, išla ti karta. teraz by som sa chcela objaviť u teba a dať si zákusok. no nič. idem si ja po svojom robiť večeru :) ku aranžmá: stretol sa príliš mužský a príliš ženský štýl. no a čo...:) buďte akí ste.
mojaradost
Zákusky sú nádherné, niet čo dodať, super nápad s piškótami, určite niekedy vyskúšam:)) Skrátka luxusné, dávam Ti 5 hviezdičiek:))
radost
Zákusok vyzerá nádherne-tie šikmo uložené piškoty ho robia atraktívnym..a pritom ostatné je možné zvládnuť aj mne -ľavorukej...
Určite pripomienky správne zvládneš-a na VARECHE pre naše obohatenie a potechu zostaneš..
maj pokojný večer..:-)
jerica
Prečo sa Izabelka urážaš, nikto ti nekomentoval kritiku k receptu, ani k postupu, slušne ti naznačil, že by si mala popracovať na aranžovaní tvojho zákusku, presne je to o tom, že niekedy veľa snaženia neprinesie taký výsledok ako by si očakávala, určite nikto nehanil tvoj prezentovaný recept. A to je rozdiel. Mne keď niekto napíše názor, že by to ináč robil, alebo poradil, to by som mohla len ďakovať, lebo keď “ja” si myslím aké to mám a pritom keď to vidí niekto inými očami a povie si názor , ja si len poviem, ako dobre, veď aj ináč sa dá , nielen ako si to ja myslím :-) A to nie je len o receptoch, ale aj v byte sa zakuklime do stereotypu a tu príde hosť a povie, čo si to nezmeníš , a keď sa to udeje , môžem sa len tešiť že zavial nový vánok do interiéru. Ale to je o inej téme. U nás už zákusky a sladké majú stopku :-( zato ešte pre deti sa budem môcť realizovať .
haji
Recept je výborný, v řeze efektní. Piškoty mi nevadí a když je v receptu nebudu chtít, tak je vynechám. Stylizace fotografií je na každém autorovi, nemusí se líbit všem. Každý dělá jak nejlíp umí. Chtěla bych tak umět, jako umí Izabella929. Hezký večer všem.
elixir
@izabella929 mne sa páči, že si autentická... Aj zákusok sa mi páči. :) Rada ho vyskúšam a potom odfotím, s aranžmá podľa seba. Ale najskôr by som ho musela tak pekne vedieť upiecť. :P
1x an3da
3sandra3
Krásny zákusok, precízne pripravený- ako vždy,,, a krásnu mozaiku si vytvorila tými piškotami. Ten krém sa nenatieral ťažko na tie piskoty?
1x motyka
45678
Neviem,prečo sa zniesla kritika pozadia na fotografii,keď Varecha.sk je o receptoch:-p
Každý má svoj štýl,pre koho je niečo gýč,pre iného milovaný a obľúbený kúsok. zamyslite sa každý,kto kritizujete,ako by vám padla kritika na váš vkus!? Myslím,že zbytočne sa teraz vtierate @Izabelle a obhajujete kritiku,ja ju chapem, vždy dá do svojich výtvorov všetko a ochotne odovzdá aj svoje skúsenosti.
Ja som nepridala žiadny recept,pokojne môžete na mňa útočiť, že komentujem,ale toto je presne dôvod,prečo su isto mnohí zdržanliví a tiež recepty nepridávajú.
@Izabella je v mojich očiach VIP členka Varechy,s počtom ňou pridaných,vydarených receptov.
Veľa krát zvažovala odchod,verím,že aj teraz to ustojí a naďalej nás bude obohacovať svojimi cukrarskymi výtvormi.
silvia68
@2010 (13.1.2018 15:52)

Recept na ten zákusok z ktorého si dal fotku máš? Vyzerá nádherne. Alebo aspoň link na recept. Vďaka.
mariaklara
Izka moja, je excelentný.....:-) samozrejme, že si ho ukladám....:-) ty nikdy nesklameš....:-)
jack
Koláčik naozaj musím pochváliť,len to čeče okolo toho...Je toho mnoho.Izka niekedy menej je viac.
waocipa
Tak a je to tu byly czasy ze krytykowalo sie PUSTA a teraz zaczalo sie krytykowac Izke ,ludzie opamietanie-pani Iza zycze pieknego dnia i czekam na dalsze przepisy.
1x bubaya
arnilka
@Izabella929 , nádherný zákusok a v chuti nezaostáva, ten efekt s piškotami ma teda dostal :-) jednoducho si jedinečná a nemáš konkurenciu široko - daleko!!!
Aj ked to nepadne dobre, treba v kľude pouvažovať, že menej je niekedy viac v dekorácii a že to bolo myslené v dobrom a nie proti Tebe, Tvoja úžasná práca dosiahne ešte vyšší level a ver mi, že si to zaslúži!!! Hlavu hore!!!
dogagador
@Maxinka : ano, 22.10.2017 si sem davala svoj kolacik s piskotami a pudingom a pochvalila Ta aj Isabella929. Tento tvarohovy vlastne urobila na namet Tvojho. A podaril sa jej. Nevedela by som si vybrat, ktory je krajsi, ci lepsi, mam rada aj pudingove, aj tvarohove kolaciky. Ale keby som robila kolacik podla Teba a davala ho ako variaciu na Tvoj recept sem, spomenula by som, ze je to kolacik podla Maxinky.
darina57
@Strucik (13.1.2018 15:13)

taketo komentare mam najradsej tak pani prida recept..a zbytocne sa to tu komentuje..proste je to taky zakusok kto chce si ho upecie kto nie ..tak si ho neupecie a vy mila pani..budte rada..ze sa sem nieco dava a ked nechcete dat piskoty tak nedavajte ale nekomentujte to tu ..ze zbytocne je to taky zakusok kde idu piskoty a nic sa vam tu nepaci..a ten premudry herec..ze na co dava pani zbytocne predmety..je len ciste jej vec tu sa nejeaj dna o to kto ako foti ale budte radi za recepty a berte si priklad...lebo niektore ..tu neviete ani co je muka...a robite sa tu ako..neviem co...pani ma pravdu ..odtialto len prec lebo su tu zli ludia (VETA VYMAZANÁ REDAKCIOU) ..a dokazu najst chybu aj po slepiacky..hanbite sa!!!!aj ja som sem pridavala recepty ale uz nikdy viac..pokial tu budu taketo individua...byt adminkou tak vas odtialto pozeniem len by sa za vami zaprasilo viete koho sa to tyka..len kritizovat miesto podakovania za recept..ruku na srdce mnohe sa tu z vas naucili piect ..podla tychto receptov..a len tu ..papulujete..furt sa vam tu nepaci nieco. (VETA VYMAZANÁ REDAKCIOU) nemam slov uz..
1x leaela
darina57
pani zakusok mate krasny a myslim si ze aj chutny..nedajte sa odradit od takychto ludi neprajnikov a pecte aj nadalej ..tieto ..krasy..drzim palce a len tak dalej mate to tip top...
pochlebovac
@Darina57 (28.5.2018 12:21)

Nechápem prečo sa tu zbytočne rozčuľuješ a urážaš. Každý užívateľ má právo na komentár či kritický, alebo pochvalný. @str účik len napísal,cit.Mne osobne tam príde tá piškótová vrstva úplne zbytočná. Týmto predsa nikoho neurazil, len napísal svoj názor. Keď sa ti názory užívateľov nepáčia, tak ich nečítaj a neurážaj.
pochlebovac
@Darina57 (28.5.2018 12:23)

To tvoja profilová fotografia akože torta v tvare ženského pozadia rozumej zadku s oblečenými tagáčmi a vytetovaným DADA je nechutná a negustiózna. Ja byť adminkou tohto portálu, tak by som ťa odtiaľto hnala...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia