Tvarohové rezy

klaura - fotkaklaura, 30. januára 2010
Tvarohové rezy
Foto: klaura

U nás sa po nich len zapráši. Tvarohové dobroty má moja rodina veľmi rada ... :)

6-10
porcií
20 minút
príprava
30+10 minút
na 200 °C

Suroviny

220 g
120 g
100 g
1 ks
2 ks
0,5 bal.
2 PL kopcové
500 g
1 bal.
3 ks
1 ks
4 dl
1 dl
100 g
1 bal.
5 PL
5 ks




Postup

  1. 1

    Múku, maslo, práškový cukor, vajce, žĺtka, kypriaci prášok a kakao zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a hr.múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Tvaroh, cukor, vanilínový cukor, zlatý klas, vajce, žĺtka, mlieko, olej dáme do hlbšej nádoby a rozšľaháme. Nezľaknite sa, je to celkom riedke. Túto zmes vylejeme na cesto a upečieme.

  3. 3

    Ušľaháme tuhý sneh z 5 bielkov a 5 PL práškového cukru. Navrstvíme na upečený koláč a ešte na 10 minút dáme do rúry zapiecť.

  4. 4

    Krájame po vychladnutí mokrým nožom. Ja som do pudingovej vrstvy pridala černice (alebo iné drobné ovocie), preto tie tmavé škvrny. :)

Diskusia k receptu

evas13
Veľmi zaujímavý, jednoduchý a dobre vyzerajúci koláčik. Vyskúšam
tilda
určite aj ja vyskúšam vyzerá to dobre
zela
Rozmýšľala som nad nejakým dobrým zákuskom pre dcéru,ktorá bude mať narodeniny,dúfam,že jej /aj ostatným/ bude chutiť.
veronika353
Podobné řezy poznám pod názvem tvarohový krémovník, jsou fakt velmi dobré, vyzkoušejte!
igor63
je to najlepši zákusok na svete. do,a ho musíme mať stále pri akejkoľvek oslave. neváhajte a vyskúšajte. skutočna lahoda
klaura
Jéj, ďakujem za komentáre, potešili ste ma :). Tak nech sa vám vydarí. Ozvite sa, ako chutil.
kethy
skúsila som upiect tento zákusok nikomu nechutil bol sladký a spodok tvrdý, žial
klaura
Kethy: opätovne som prekontrolovala suroviny, či som niečo nezabudla, nepoplietla ... všetko je v poriadku. Ja mám spodok vždy mäkučký ... mrzí ma, že sa nevydaril ...
kethy
Nechápem že sa všetkým podaril len mne nie. naozaj nám nechutil. No nič skusim iný recept. Dakujem za odpoved. Nechcem druhým brat chut piect tento koláč snád budu mat vačší uspech.
oblizprst
To Kethy: Ak si zabudla dať prášok do pečiva, tak sa niet čo čudovať, inak neexistuje, aby bolo cestíčko tvrdé. Prepáč.
cistinka
Klaura, my sme dnes so sestrou robili tieto tvoje koláčiky....boli fantastické...dali sme čučoriedky namiesto černíc....vďaka za dobrý recept :-))
cistinka
Dokonca sme mali na tom snehu aj tie zlaté guličky ako ty....a mama sa pýtala, kde som zohnala tie zlaté ozdôbky :-)))) nemala so sebou okuliare....dali sme aj susedom, aj tí chválili
kavicka
Ja som ho dnes upiekla ,je naozaj vynikajuci :-)akurat som do cesta pridala trochu viac muky a krasne sa mi upiekol.dobre ze si tam dala tu poznamku ze tvarohova plnka bude riedka ,fakt som sa zlakla :-))ale vyborne sa to upieklo.ja som do tvarohovej plnky pridala cerstve maliny ,kedze ich je teraz plno:-)Vynikajuco osviezil v takychto teplotach :-)Vdaka za recept ,uz je v mojej kk
3sandra3
krásny koláčik, isto aj výborný,,,dávam si do kk...a v sobotu urobím
katrin21
Prosim vas, rozdelte tie suroviny na Cesto, plnka a sneh, lebo inak je v tom chaos... hlavne ten koniec, neviem, co ma ist kde..... alebo proste v takom poradi ako je to pisane? A chyba tam v zozname tych 5 bielkov, je tam len 5PL cukru.... :)
klaura
katrin ... rozdeliť sa to spätne nedá ... ale ak budeš postupovať podľa jednotlivých bodov, myslím že sa zákusok vydarí ... bielka som doppísala ... 1/ je cesto 2/ plnka 3/ snehová vrstva ... na množstvá mrkneš do rozpisu surovín ... ešte niečo nie je jasné ?
katrin21
no, uz som ho robila.. do tvarohu som dala len tie zltka, vajce som uz nedala.. zdalo sa mi, ze by to malo stacit a aj tak bolo, takze jedno vajce usetrene :) Inak chuti celej rodine, takze je dobry :)
katrin21
jedinu vytku mam k cestu, po upeceny fajn, ale roztriet ho na plech je strasne.... vyvalkat sa mi nedalo ( lepilo sa), takze som to roztierala takym tym " lízatkom" po plechu( peciem na papieri), dost otrocina.... ale tak dalo sa to nakoniec.... Maslo topite, alebo len nechavate zmaknut? ja som len zmaknute miesala....
klaura
som rada, že sa koláčik nakoniec vydaril a chutil vám ... a musím sa priznať, že ani ja to vajce do plnky nedávam... :) v recepte ale je a chcem to tak ponechať ... maslo do cesta nechám len zmäknúť a pravda je, že sa horšie roztiera ... ale dá sa ... :)
hakr
Dobrý den, nepodařilo se mi rozluštit, co je Zlatý klas. Moc děkuji za odpověď. Hanka
emly
Zlatý klas 40g
hakr....Krémový prášok Zlatý klas od Dr. Oetkera je osvedčeným a nenahraditeľným pomocníkom pri pečení. Možno ho použiť na prípravu lahodných vanilkových krémov a plniek do zákuskov a tort.
Je v balení ako pudingové prášky, podobný vanilkovému.
klaura
@hakr je to vlastne kukuričný škrob skús u vás gustin alebo niečo podobné ... môžeš použiť aj vanilkový puding :)
petosmeto
Jeden z najlepsich kolacov, ak nie najlepsi. recept mam od znamej u ktorej som ho prvy krat ochutnal, v podstate recept bol skoro taky isty, okrem toho, ze tam neslo kakao. I bez kakaa je velmi dobry.
som poteseny, ked som tu nasiel tento recept, naozaj je to asi najlahodnejsi kolac. povedal by som, ze je este lepsi nez marlenka/medovnik, ktory je u mna na druhom mieste.
tento je asi na prvom.
petosmeto
este poznamka, kedze som ho robieval cele roky. Ked som ho u tety prvy krat jedol , hned som si pytal recept. ta plnka je fakt riedka, tiez ma to zaskocilo. na vyslahanie peny som pouzival krystalovy cukor.
tie kvapocky hore, co sa spravia na pene, su charakteristicke pre neho. vzdy sa tam spravia, a dava to tomu kolacu dusu.
petosmeto
a nikdy nedavajte margarin! vzdy maslo. margarin to je nahrazka pre ochudobnenu kuchynu. prava kuchyna pozna len maslo!
root
@petosmeto : Nemám rád takéto žabo-myšie polemiky o tukoch. Jeden výskum napíše, že špenát je skvelý zdroj železa, druhý napíše, že desatinná čiarka má byť posunutá o 5 miest vľavo. Navyše, čo by si poradil ľuďom, ktorí nemôžu jesť mliečne výrobky?
bronika
neuveriteľne to u nás doma vonia...dúfam, že bude aj tak chutiť...už sa neviem dočkať... a to pečiem už tretí deň vianočné...ale toto...nedá sa porovnať.. :) dávala som broskyne do cesta..hádam to bude tiež dobrá voľba
1x klaura
klaura
ďakujem za vyskúšanie aj pekný komentár ... prajem krásne sviatky ... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia