Tvarohové muffiny s kúskami čokolády

norar - fotkanorar, 3. marca 2012
Tvarohové muffiny s kúskami čokolády
Foto: norar

Recept pre lenivcov...rýchly a úžasný, u nás ide "na dračku". Je ideálny keď sa narýchlo dozviete že príde nečakane návšteva.

15
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

150g
2ks surové
250g
štipka
250g
200ml ,kefír
100ml
1ks
120-130g nasekaná na hrubo




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta: vajcia s cukrom vyšľaháme do penista v miske, ideálne metličkou ale postačí aj vidlička. Pridáme všetky ostatné suroviny /okrem čokolády/- múku premiešame s práškom do pečiva - spolu všetko premiešame. Nakoniec pridáme na hrubo nasekanú čokoládu, nemusí byť na varenie, kľudne môžete použiť čo doma nájdete, zbytky valentínskych čokoládok a podobe, môže byť kľudne i horká.

  2. 2

    Cesto vylejeme do formičiek, ja som tentokrát zvolila namiesto klasických muffinových formičiek takéto malé tortičky, jednak sa blížili synove meniny a na foto s lietadielkom je jeho meninová tortička..a už to chcelo zmenu, nie stále košíčky.

    Tvarohové muffiny s kúskami čokolády - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do trúby vyhriatej na 180 stupnov a 25 minút pečieme. Kontrolujeme, ale pri tomto recepte ide všetko ako po masle, takže po dopečení vyzerajú muffiny takto

    Tvarohové muffiny s kúskami čokolády - obrázok 3
  4. 4

    Nahrubo nasekaná čokoláda sa vo vnútri trochu rozpije, netreba sa báť pridať hrubšie kusy..nie úplne najemno.Ako jedlý dekor som použila ešte čokoládové hoblinky. Z cesta vyjde cca 12-15 klasických malých košíčkových muffinov. Ostanú dlho chutné a čerstvé, ideálne ku kávičke :)

    Tvarohové muffiny s kúskami čokolády - obrázok 4

Diskusia k receptu

tinca
rýchle a pritom vyzerajú krásne,lákavo


michsamant
super! verim, ze su vyborne. nedavno mi zostal domaci pribinacik, ktory je zo smotany a tvarohu a pouzila som ho na mafiny, boli jemne, makkucke, nadychane...asi ako vsetko do coho sa da jogurt alebo tvaroh. Nabuduce si odlozim cisty tvaroh a skusim tvoje mafinky.
tiginko
kedže mám čas, chuť a všetky suroviny idem to hneď upiecť a potom sa vyjadrím :-)
norar
no to sa tesim tiginko, dajte vediet.:)
tiginko
hotovo, ochutnané, výborné! Oceňujem ľahkú prípravu a to že sú mafínky menej sladké. Možno k tomu prispelo, že som použila 86% čokoládu. Palec hore, presúvam do mojej kuchárky!
modrykamen
Prečo pre lenivcov? Jednoduché, rýchle a dúfam, že budú aj veľmi dobré. Takýto recept je pre mňa ako stvorený. Žeby som bol lenivý?
rulik
ten plech je originálny, ma nenapadlo, že by to šlo aj tak,dík




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia