Tvarohové lievance

Tvarohové lievance s ovocným prelivom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduché, ale veľmi ľahké cesto na lievance. Pripravila som ovocný preliv z karamelizovaných broskýň.

4-5
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku som preosiala, pridala som soľ, sódu, prášok do pečiva a cukor. Všetko som zmiešala.
  2. Pridala som vajce a tvaroh.
  3. Napokon som pridala mlieko a všetko som dobre premiešala. Cesto má byť hustejšie ako na palacinky.
  4. Na panvicu som dala zohriať olej, ale nesmie byť príliš horúci, aby sa lievance nespálili, ale aby sa piekli pomaly a prepiekli. Mne to tak vychádzalo na jeden lievanec 1 a pol polievkovej lyžice cesta, vtedy sú akurát.
  5. Keď na jednej strane začali tvoriť bublinky, lievance som obrátila a dopiekla.
  6. Hotové lievance som vyložila na misu. Nedávam na kuchynský papier, lebo používam veľmi malé množstvo oleja.
  7. Na panvicu som dala karamelizovať cukor.
  8. Pridala som nakrájané broskyne a nepodliala som vlastným sirupom z ovocia, ale višňovým, aby to nemalo mdlú farbu. Všetko som spolu miešala, kým sirup nezhustol.
  9. Podávala som s tvarohovým posypom a broskyňovým prelivom. Prajem vám dobrú chuť.