Tvarohové lievance
Tvarohové lievance s ovocným prelivom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduché, ale veľmi ľahké cesto na lievance. Pripravila som ovocný preliv z karamelizovaných broskýň.
4-5 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Múku som preosiala, pridala som soľ, sódu, prášok do pečiva a cukor. Všetko som zmiešala.
- Pridala som vajce a tvaroh.
- Napokon som pridala mlieko a všetko som dobre premiešala. Cesto má byť hustejšie ako na palacinky.
- Na panvicu som dala zohriať olej, ale nesmie byť príliš horúci, aby sa lievance nespálili, ale aby sa piekli pomaly a prepiekli. Mne to tak vychádzalo na jeden lievanec 1 a pol polievkovej lyžice cesta, vtedy sú akurát.
- Keď na jednej strane začali tvoriť bublinky, lievance som obrátila a dopiekla.
- Hotové lievance som vyložila na misu. Nedávam na kuchynský papier, lebo používam veľmi malé množstvo oleja.
- Na panvicu som dala karamelizovať cukor.
- Pridala som nakrájané broskyne a nepodliala som vlastným sirupom z ovocia, ale višňovým, aby to nemalo mdlú farbu. Všetko som spolu miešala, kým sirup nezhustol.
- Podávala som s tvarohovým posypom a broskyňovým prelivom.
Prajem vám dobrú chuť.