Marhuľové koláče

Tvarohové koláče s marhuľami a mrveničkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Sezóna marhúľ je tu... Pre milovníkov kysnutých koláčov pre deti, na cesty, raňajky, desiatu, olovrant.

12 ks
porcií
45 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do trochy vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, 1 PL múky, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme zbytok surovín, kvások a vypracujeme hladké cesto. Cesto posypeme múkou, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť. Pripravíme si suroviny na plnku.
  2. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pomocou väčšieho pohára vykrojíme kolieska.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené kolieska cesta a necháme kysnúť aspoň 20 minút.
  4. Do tvarohu pridáme všetky suroviny a premiešame. Opačnou stranou pohára zatlačíme na koliesko cesta a do priehlbinky lyžicou dáme plnku. Na plnku uložíme polovice marhúľ reznou stranou nadol. Vrch posypeme mrveničkou, ktorú pripravíme rozdrobením uvedených surovín prstami. Nakoniec koláče potrieme rozpusteným maslom.
  5. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista. Upečené za horúca potrieme rozpusteným maslom.
  6. Z odrezkov cesta som spravila knedľu, bude na ďalší obed. Dobrú chuť.