Marhuľové koláče
Tvarohové koláče s marhuľami a mrveničkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Sezóna marhúľ je tu... Pre milovníkov kysnutých koláčov
pre deti, na cesty, raňajky, desiatu, olovrant.
12 ks porcií |
45 minút príprava |
25-30 minút na 190 °C |
Postup
- Do trochy vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, 1 PL múky, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme zbytok surovín, kvások a vypracujeme hladké cesto. Cesto posypeme múkou, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť. Pripravíme si suroviny na plnku.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pomocou väčšieho pohára vykrojíme kolieska.
- Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené kolieska cesta a necháme kysnúť aspoň 20 minút.
- Do tvarohu pridáme všetky suroviny a premiešame. Opačnou stranou pohára zatlačíme na koliesko cesta a do priehlbinky lyžicou dáme plnku. Na plnku uložíme polovice marhúľ reznou stranou nadol. Vrch posypeme mrveničkou, ktorú pripravíme rozdrobením uvedených surovín prstami. Nakoniec koláče potrieme rozpusteným maslom.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista. Upečené za horúca potrieme rozpusteným maslom.
- Z odrezkov cesta som spravila knedľu, bude na ďalší obed. Dobrú chuť.