Tvarohové knedličky s jahodami, perníkom a horúcim maslom
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
20 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup- Tvaroh si dáme do misky v ktorej budeme pripravovať cesto. Pridáme kryštálový cukor a vymiešame dohladka.
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Žĺtka pridáme k tvarohovej zmesi. Opäť všetko premiešame. Pridáme soľ,
maslo a dôkladne premiešame. Z toastového chleba odrežeme kôrky. Striedku z chleba natrháme na menšie kúsky a rozmixujeme na jemno.
- Toastovú strúhanku prisypeme k tvarohovej zmesi, pridáme múku a vypracujeme vláčne cesto, ktoré by malo odpočívať v chladničke aspoň 12 hodín zabalené v potravinárskej fólii. Z odležaného cesta tvarujeme guľky naplnené kúskami jahôd. Varíme vo vriacej vode asi 6 minút.
- Servírujeme nasledovne: Na tanier nasypeme strúhaný perník a posypeme ho práškovým cukrom. Na to poukladáme umyté kúsky jahôd a uvarené knedličky. Povrch posypeme opäť perníkom a práškovým cukrom, a polejeme rozpusteným horúcim maslom. Pridáme kopček vanilkovej zmrzliny a dozdobíme lístkami čerstvej mäty.
|