Tvarohové guľky

Tvarohové guľky s marhuľovým prekvapením

Autor receptu: ellie17

Tieto guľky sú presne ten typ sladkého hlavného jedla, ktoré vyzerá jednoducho, ale chutí vynikajúco.* Sú sladké, ale nie presladené a vždy majú veľký úspech.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tvaroh, vajce, cukor, soľ a múku zmiešame v miske na hladké, mäkké cesto. Ak je príliš lepivé, pridáme trochu múky.
  2. Marhule odkôstkujeme. Ak sú väčšie, prerežeme ich na polovicu.
  3. Cesto rozdelíme na 8 častí a každú rukami sploštíme.
  4. Do stredu položíme marhuľu a zabalíme ju tak, aby vznikla guľka.
  5. Dáme variť väčší hrniec vody. Keď vrie, vložíme guľky a varíme ich cca 8–10 minút, kým nevyplávajú.
  6. Medzitým na panvici rozpustíme maslo a orestujeme strúhanku dozlatista.
  7. Uvarené guľky hneď obalíme v strúhanke a podávame posypané práškovým cukrom a škoricou.