Tvarohové guľky
Tvarohové guľky s marhuľovým prekvapením
Autor receptu: ellie17
Tieto guľky sú presne ten typ sladkého hlavného jedla, ktoré vyzerá jednoducho, ale chutí vynikajúco.* Sú sladké, ale nie
presladené a vždy majú veľký úspech.
|
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Tvaroh, vajce, cukor, soľ a múku zmiešame v miske na hladké, mäkké cesto. Ak je príliš lepivé, pridáme trochu múky.
- Marhule odkôstkujeme. Ak sú väčšie, prerežeme ich na polovicu.
- Cesto rozdelíme na 8 častí a každú rukami sploštíme.
- Do stredu položíme marhuľu a zabalíme ju tak, aby vznikla guľka.
- Dáme variť väčší hrniec vody. Keď vrie, vložíme guľky a varíme ich cca 8–10 minút, kým nevyplávajú.
- Medzitým na panvici rozpustíme maslo a orestujeme strúhanku dozlatista.
- Uvarené guľky hneď obalíme v strúhanke a podávame posypané práškovým cukrom a škoricou.