Tvarohové guľky

Tvarohové guľky s makom na malinovej omáčke (videorecept)

Autor receptu: sons

Tradičná slovenská dobrota z tradičných slovenských surovín.

Suroviny

Postup

  1. Príprava omáčky: Na panvici rozpustíme trochu masla. Prisypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Pridáme maliny, červené víno a na miernej teplote omáčku zredukujeme.
  2. Príprava guliek: Tvaroh, vajíčko, krupicu, strúhanku a práškový cukor spolu vymiešame a vypracujeme cesto, z ktorého potom vytvarujeme guľky. Tie potom povkladáme do vriacej vody. Keď vyplávajú na hladinu, varíme ešte približne 4 minúty.
  3. Po vybratí z vody guľky obalíme v maku zmiešanom s práškovým cukrom. Podávame s malinovou omáčkou, ozdobené malinami a lístkami medovky alebo mäty.