Tvarohové guľky
Tvarohové guľky

Tvarohové guľky s jahodami

veronikaeco - fotkaveronikaeco, 18. júna 2017

Tradičné jedlo, ktoré sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Z kysnutého, zemiakového, či tvarohového cesta. Zakaždým neskutočne chutné, s náplňou vždy z iného sezónneho Zobraziť celý popisTradičné jedlo, ktoré sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Z kysnutého, zemiakového, či tvarohového cesta. Zakaždým neskutočne chutné, s náplňou vždy z iného sezónneho ovocia. Tentoraz s našimi milovanými jahodami, ktoré sme si boli sami nazbierať a z tvarohového cesta, ktoré je na prípravu najjednoduchšie. Takže, ak neviete, čo dnes variť, vyskúšajte túto tradičnú dobrotu.

4
porcie
30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
120 ml
250 g
1 ČL
štipka




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame tvaroh, vajíčko a 80 ml mlieka. Pridáme múku, soľ a prášok do pečiva a premiešame. Zmes vypracujeme na cesto, pričom počas spracovania pridávame podľa potreby zvyšné mlieko (40 ml). Ak bude výsledné cesto príliš riedke a lepivé, primiešajte ešte trochu semoliny.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkajte na asi 1 cm hrubý plát a rozkrájajte na štvorčeky. Štvorčeky naplňte odstopkovanými, umytými a odkvapkanými jahodami a rukami tvarujte knedličky. Snažte sa, aby guľky mali čo najmenšiu hrúbku cesta, ktorým obalíte jahody, vyhnete sa tomu, že cesto bude vnútri aj po dlhšom varení stále surové. Preto voľte radšej čerstvé menšie jahody.

  3. 3

    Guľky vhodíme do vriacej vody a varíme cca. 8 minút, teda dovtedy, kým nám guľky vyplávajú na hladinu. Na záver ich na tanieri posypeme tvarohom zmiešaným s práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom.

    Tvarohové guľky s jahodami - obrázok 3

Diskusia k receptu

jack
Vyzerá to dobre.Aj tá fotečka.Ten retro príbor ma dostal:D 5*
evanaaa
Guľky by som si dala, hocijaké ovocné, aj tieto jahodové, len nie s tvarohom ale iným posypom, aby ho bolo veľa, veď tvaroh je aj v ceste.
haji
Já klidně můžu tvaroh s tvarohem, tvoje gulky jsou určo výborné a foto překrásné! Jsi šikulka! Díky za receptík.
bubaya
Tiež mám najradšej tvarohové cesto, je chutné, rýchle, dobre sa s ním robí, a vydrží aj v mrazničke. Jahodové knedle som ešte nerobila, ale tvoje vyzerajú fantasticky, vyskúšame.
afataga
Toto mama robievala raz za rok tiez s tvarohom na vrchu, neskutocna dobrota, mas ich vydarene.
Ten pribor nie je nahodou strieborny?
bubaya
@Babav (19.6.2017 13:31)

Čerešňovéé, včera som videla také krásne a obrovské čerešne, že už tuším, čo budem variť.
duskousko
...zial mlada dama nenapisala recept, aso sprayt testo na gulky...laici (pre ktorych recpety sai obycajne maju byt..?!) nevedia aku "muku" pouzit...kedze existuje viacero druhov...a (aspon ja!) niektori mozno ani netusia, co sa skryva pod nazvom "semolina"....?! Viem jedine, ze to asi nie je OCOT...-;)!
Laik zane a "odbornik" sa nestaci cudovat....
petrkluc
@Duskousko (22.6.2017 14:43)

Ještě dodávám, příprava těsta je popsaná v bodu 1, ale to vyžaduje číst recept se zájmem (potažmo umět vůbec číst).
kucharka
Tak sme mali dnes na obed, čerešňové s tvarohom a maslom... Ja by som to jedla od rána do večera. Ale som jediná v rodine, tu totižto nikomu nechutia sladké jedlá.
Keď som zmiešala jemný tvaroh so semolinou a vajíčkom, hneď som videla, že tam už nemôžem dať mlieko, bolo by to veľmi riedke. Práve naopak, ešte som musela pridávať po troche semoliny aby sa dali tvarovať guľky.
Ďakujem za recept, pochutila som si.


tiginko
pre mňa najlepší recept na ovocné guľky, semolina je pre tieto recepty ako stvorená. Ja nevaľkám, len odždibujem z cesta potrebnú veľkosť naolejovanými rukami a balím ovocie tak, aby nepresvitalo. Odporúčam tento recept, veľmi dobre sa s cestom pracuje. Záleží na mokrosti tvarohu či a koľko mlieka sa použije.


1x haji
haji
@tiginko (16.5.2020 13:54)
Krásné foto, díky za připomenutí receptu. Kdyby mě popadla chuť na gulky, budu připravená.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia