Tvarohové gule plnené jahodami

Autor receptu: roberto22

Tento recept som vyčítal z jednej 40 ročnej českej kuchárskej knihy a naozaj je veľmi jednoduchý a neskutočne chutný originál bol s čučoriedkami keď budú určite skúsim :D. 4 väčšie zemiaky si dáme variť , necháme vychladnúť ,ošúpeme , nastrúhame pridáme tvaroh ja používam ´nemenovaný´ zabalený len v papieri ale je najlepší, 1ks vajce kúsok vajca , soľ a prisýpame hrubú múku kým nám nevznikne pekné cesto ja som jej dal asi pol kila.Jahody som posypal vanilkovým cukrom a plnil a tvaroval guľky.

30 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Postup

  1. Uvarené zemiaky , tvaroh , vajce , soľ , maslo trošku rozmiešame a začneme pridávať postupne múku kým sa nám nevytvori cesto s ktorým sa nám dobre pracuje ja som dal asi 500g cca
  2. cesto si rozdelíme na 4 časti a s každej na doske spravíme také valce hrube asi ako pol litrová fľaša a odkrajujeme kolieska , každý si musí sám určiť aké hrubé potrebuje na aké ovocie to použije.
  3. Ja som plnil jahodami ktoré som posypal vanilkovým cukrom a formoval guľky
  4. šupol som ich do vriacej posolenej vody s kvapkou oleja a varil kým nevyplávali.Vybral na plech trošku potrel olejom nech sa nezlepia.
  5. Podával som s opraženou strúhankou na masle.Do rozpusteného masla som pridal strúhanku troška opiekol prisypal pár lyžíc cukru nehal troška skaramelizovať. Prajem dobrú chuť.