Tvarohová žemľovka s jablkami (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Viem,že neuvádzam nič nové a že žemľovky určite robíte.Ja som s mojou spokojná,je šťavnatá,je to dobrý recept a preto ju vareškárkam ponúkam.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymastíme tortovú formu kúskom masla a vysypeme strúhankou.
  2. Obielíme jabĺčka,nastrúhame na hrubom strúhadle.Zasypeme 2lyžicami práškového cukru,pol káv.lyž škorice a pridáme hrsť hrozienok,vanilkový cukor.
  3. Tvaroh zamiešame s dvomi žĺtkami ,dvomi lyžicami pr.cukru a lyžicou masla,citr.kôru.
  4. 7 rožkov prekrojíme na štvťky.Jeden rožok na kolieska.Budeme nimi zapĺňať medzery.
  5. Rozrobíme mlieko so štipkou soli a lyžicou práškového cukru.Rožky namáčame v mlieku,trochu ich v ruke zmačkneme,aby nemali v sebe veľa mlieka a ukladáme na dno formy.
  6. Do zaplnenej formy,/mali by to byť štyri rožky/ navrstvíme polovicu tvarohovej plnky.
  7. Na ňu uložíme celú jablkovú plnku.
  8. Teraz položíme na jabĺčka druhú časť tvarohovej plnky.
  9. Zakryjeme druhou polovicou rožkov namočených v osladenom mlieku.Takto pripravenú žemlovku necháme stáť,aby sa chute spojili a nahrejeme rúru na 180 0C.
  10. Pred zapečením položíme na rožky,tenké plátky masla.Žemlovku dáme zapiecť.
  11. Medzi tým si vyšľahám dve bielka s dvomi lyžicami práškového cukru.Keď je sneh na tuho vyšľahaný pomaly zapracujem nejaký výrazný lekvár.Mala som malinový.
  12. Po 20 minutach žemľovku vyberiem a lyžicou naukladám malé kopčeky na žemľovku takto ju dám opäť ešte na 8-10 minut zapiecť.
  13. Upečená a hotová žemľovka.
  14. Tvarohová žemlovka s pomarančom a pomarančovou penou.