Tvarohová torta s čerešňami (vhodná pre bezlepkovú a HIT diétu)

Autor receptu: victus

Túto tvarochovú tortu som upravila na bezlepkovú a ak pripravíte z čerstvých surovín a tolerujete laktózu tak je vhodná aj pri histamínovej intolerancii.

12
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo surovín spracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu vymastíme, vysypeme múkou a naplníme vyvaľkaným cestom. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180C dáme na 10 min. piecť.
  2. Medzitým žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme tvaroh, maslo Zlatý klas, múku a z bielkov ušlahaný tuhý sneh.
  3. Zamiešame vykôstkované čerešne. Plnku navrstvíme na predpečené cesto, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.