Tvarohová nátierka s jarnou cibuľkou /fotorecept/

Autor receptu: pusta

Tvarohové nátierky sú výživné a zdravé. Najchutnejšie sú doplnené čerstvou zeleninkou, teraz na jar mladou redkovkou a výborné raňajky boli na stole.

1 dávka
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny.
  2. Pokrájanú jarnú cibuľku aj s vňaťou som dala do misy.
  3. Pridala som tvaroh, ktorý som rozdrobila vidličkou.
  4. K tvarohu som pridala Perlu,...
  5. ...celú rascu,...
  6. ...sladkú metú červenú papriku,soľ...
  7. ...kyslú smotanu a...
  8. ...celé som dobre premiešala, až kým nevznikla dobre rozotierateľná hmota.
  9. Hotovú nátierku som natrela na krajce čerstvo upečeného chleba a posypala som ju ešte vňaťou jarnej cibuľky a doplnila plátkami mladej jarnej redkovky. Túto nátierku možno použiť na plnenie syrových kornútikov a roliek, salámových a šunkových roliek, plnenie paradajok, paprík, šalátových uhoriek vajíčok a ako súčasť studených mís.