Tvarohové palacinky
Tvarohom plnená palacinka z rúry (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Fantastická sladká dobrota na sviatok i piatok, pre malých aj veľkých jedákov.
Postup
- Finálne upečené a radielkom nakrájané tvarohové palacinky:
- Príprava: Tvarohovú náplň som vareškou vymiešala zo všetkých surovín. Ja som zahusťovala trochu, lebo tvaroh bol riedky. Odložím bokom.
- Na cesto v miske postupne metličkou poriadne vymiešam celé vajcia, cukry, soľ, pridám olej - premiešam, minerálnu vodu, mlieko - premiešam a nakoniec preosiatu múku a vymiešam na jednoliate bezhrudkové palacinkové cesto. Je riedke, ale také má byť.
- Veľký vyšší plech 38x35 cm som zvnútra vyložila papierom na pečenie. Nalejem doň polovicu palacinkového cesta a vo vyhriatej rúre na 170 stupňov jemne zapečiem cca 7-8 minút. Skontrolujem rukou. Vyberiem z rúry von. Rúru nechám zapnutú bez zmeny.
- Na zapečené cesto natriem jemne v tenkej vrstve domáci ríbezľový džem a na džem rozotriem lyžicou pripravenú tvarohovú náplň. Potom náplň opatrne po častiach zalievam zostatkom cesta pomocou malej naberačky a celú tvarohovú plnku zalejem cestom.
- Vložím naspäť do horúcej rúry a pečiem na nezmenenej teplote ešte 25 minút. Každý pečie podľa svojej rúry.
- Po čiastočnom vychladení tvarohovú palacinku trochu posypem práškovým cukrom a polejem červenoríbezľovou polevou, ktorú som si vymiešala podľa seba (od oka) z ohriateho džemu a práškového cukru.