Tvaroháčik z ovsených vločiek

Autor receptu: anina6

Z chladničky sa na mňa usmieval tvaroh. pôvodne mal byť na halušky, ale tie sa nekonali, tak sa piekol koláč a chcela som vyskúšať aj novú formu. Samozrejme nie až tak veľmi kalorický. A keďže sa mi osvedčili ovsené vločky a celozrnná múka, tak som vyskúšala aj v takejto verzii.

10 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Postup

  1. Ovsené vločky a celozrnnú hladkú múku nasypeme do misky, pridáme med, škoricu, rozpustené maslo alebo Heru, orechy, vajíčko a nakoniec sódu bikarbónu. Všetko spolu vymiesime na cesto, ktoré rukou roztiahneme na plech vyložený papierom na pečenie. V mojom prípade to bola nová okúhla forma, ktorú som chcela vyskúšať a papier som si obstrihala do tvaru tejto formy.
  2. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 15 minút. Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Tvarohy vymiešame s hrozienkami, musli a keďže som nemala jahody, dala som tam jahodový džem a samozrejme med. Kto chce môže pridať cukor alebo vanilkový cukor.
  3. Koláč asi po 15 minútach vyberieme a navrstvíme tvarohovú plnku. Zapekáme ešte asi 10 minút. Plnku som zapekala pri pustení ventilátora, keďže koláč bol upečený a potrebovala som zapiecť vrch. A takto vyzeral keď som ho vybrala z rúry.
  4. Predtým než som upiekla tento koláč, spravila som citrónovú a čokoládovú zmrzku podľa receptu renka73. Veľmi dobre nám padla v týchto horúčavách.