Krevety

„Turistický“ krevetový paprikáš (fotorecept)

Autor receptu: mzprx

Zjednodušený recept na prípravu parikášu v prírode.

3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame cibuľu, čerstvú papriku a polku z cesnaku (+ slaninku komu sa žiada).
  2. Krevetky rozmrazíme / umyjeme v hrnci s vodou.
  3. Základ pražíme, dokiaľ sa nezačne čerstvá paprička rozpadávať. Kto sa bojí, že cesnak zhorkne, môže ho zo začiatku vynechať, mne zatiaľ našťastie jedlo nepokazil.
  4. Keď je základ hotový, pridáme krevety. V našom prípade aj s mletou paprikou čo nebol najlepší ťah, lebo nebolo moc vidieť či sú už hotové. Odvážnejší pridajú aj bobkový list skorej, keďže potom ako sa krevety spravia, je teoreticky "dovarené".
  5. Zvyčajne stačí 3 minúty z každej strany, alebo dokiaľ krevety neprestanú byť priehľadné.
  6. Pridáme smotanu (bobkový list) zostávajúci cesnak a štipľavé papričky.
  7. Smotanu už nemusíme variť. Len zohrejeme a hotovo.
  8. Príloha podľa vášho výberu, pre nás to boli halušky. PS: Podľa doby podliatia by sa mal recept asi volať perkeltom, ale podľa konzistencie zase ani moc nie, v zásade je to asi úplne jedno. Rovnako gramáže sú len odhadom. Príprava kreviet je naj v zime, mrazené vydržia dlho v batohu. V lete sa treba trochu viac ponáhľať ale aj po 4 hodinách boli ešte ľadové. Nečakajte od jedla tradičnú chuť paprikáša, skorej chuť kreviet v paprikášovej omáčke.