Tuniaková nátierka
Tuniaková nátierka

Tuniakový šalát

janger - fotkajanger, 5. mája 2018
Tuniakový šalát
Foto: janger

Rozmyslala som, ako recept nazvat. Salat? Pomazanka? No pretoze ja taketo natierky volam salaty, tak preto som sa rozhodla pre salat.

2
porcie

Suroviny

2 ks (konzerva à 160 g)
4 ks
5 PL
1/2 ks
3 PL
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Recept velmi jednoduchy.

  2. 2

    Do misky dame tuniaka. Pridame pokrajanu jarnu cibulku, posekanu petrzlenovu vnat, citronovu stavu z pol citrona, cervenu stiplavu papricku (ja som dala len polovicu, lebo moc stiplave nemam rada). Primiesame majonezu. Nahradit ju mozete aj kyslou smotanou.

  3. 3

    Podavame s nejakym pecivom, hriankou, v pita-chlebiku.... Mozeme este prizdobit listom nejakeho salatu, redkvickou, atd.

  4. 4

    Ak vyskusate, prajem dobru chut!

Diskusia k receptu

haji
Dala bych testovací vzorek, ne vzoreček. Tuňáka miluju. Prudce jedlá fota, díky za receptík!
haji
@Janger (6.5.2018 08:52)
Jsi zlatá, děkuji aj za připomenutí dalšího tvého salátu, jsi šikulka a fajnšmekr! Ryby jsou moje srdcovka obecně. Asi jsem byla v minulém životě eskymák a nebo tuleň apod.
Aj tebe krásnou, Požehnanou neděli! U nás je krásně, trochu větrno.
Hlídám kamarádce pejska, je to sranda, hezky si to užíváme. Aj včera jsme se spolu kukali na hokej, bo Miky je z hokejovej rodiny.
1x janger
capko
Takéto mám aj ja veľmi rád. Je to veľmi jedle a na rozdiel od @Haji ja by som si dal plnú tu misku.
2x haji a janger
janger
@Haji (6.5.2018 08:59)

@haji , vidis, ja som hokej nemohla pozerat, lebo tu to nedavali, takze by som bez Varechy ani nevedela, ze bol...Ani vysledok neviem, musim si to najst, ako to dopadlo...Tu bol vcera Den oslobodenia, tak som pozerala vecer koncert z Amsterdamu...
Pozdravuj psicka od nasej Misky :-)))....


janger
@Capko (6.5.2018 09:01)

Aj tebe prajem peknu nedelu, @capko (strasne mile a podarene meno mas :-))) ). Dakujem ti za komentik.
Aj my sme salat zjedli ako nic. Na buduce spravim viac...
tiginko

práve som doraňajkovala tuniakovú nátierku, ja ju robievam s Philadelphiou. A nesmie chýbať čerstvo mleté korenie. Nabudúce vyskúšam s majonézou, dobrý nápad. Peknú nedeľu @janger :-)
1x janger
haji
@Janger (6.5.2018 09:13)
Děkujeme Miske za pozdravení! Miky právě odjel domů. Bylo to jen na jeden den a jednu noc. Aj tak jsme si vyměnili plno lásky a radosti. Miska má krásnú deku, aj Miky ležel v pelíšku v podobné poloze, jen deku má tygrovanú. Čtyřnozí miláčkové vedia potěšit!! P.S. S tým hokejom to ještě může být zajímavé, uvidíme jak se to vyvine. Držím vám aj nám pěsti!
1x janger
mijaita
Ryby nejim, ale uzene, konzervovane, z nich pomazanky, nebo rybicky na chlebu s maslem, pocitronavane a s cibuli, to mam rada. Tunaka jedine v oleji a takovou pomazanku miluju take. Dobre jsi dala recept, mne jsi pripomnela co jsem dlouho nemela.
Tunaka v oleji jsme jedli skoro denne s konzervovanou kukurickou v daleke Kostarice. Pak jsme se vratili domu a jasne jsme si zas koupili tunaka s kukurickou. A verte nebo ne, uz to nechutnalo stejne jako tam. I atmosfera dela chute.
1x janger
janger
@Tiginko (6.5.2018 09:38)

@tiginko , aj s Philadelphiou je to iste chutne! Myslim, ze aj kysla smotana by namiesto majonezy mohla byt. Cerstvo mlete korenie som nedavala, lebo som sa bala kvoli uz pridanej stiplavej papricke, ze to bude moc stipat :-)))....ale uslo to, na buduce dam mozno o kusok viac tej cerstvej. Pozdravujem, peknu nedelu prajem :-).
janger
@Haji (6.5.2018 09:54)

@haji , blahozelam k vyhre v hokeji :-)!
Miska dostala novu deku :-). Ale ona si aj tak vzdy lahne tam, kde ona chce, nie kde ja chcem;-). Najradsej mne na kolena a potom sa jej zbavit nemozem, haha...A mas pravdu, zviera ti dokaze dat velmi moc lasky a nezalezi mu na tom, ci je clovek pekny, menej pekny, chudy, tlsty....
1x haji
bubaya
Veľmi pekné, veľmi chutné. Ja robievam s masielkom, najprv ho utriem do peny so soľou, a potom pridám tuniaka, cibuľku a iné ......ale skúsim túto light variantu s majonézou. Philadelphiu a iné syry mi synovec zakázal, a predstavte si, že ten malý vykuk to pozná a nechce ju zjesť, hoci som tam ten syr prepašovala úplne tajne.
2x janger a haji
janger
@Cesminaz (6.5.2018 09:59)

@cezminka , aj ja ta pozdravujem! Vyborne ranajky si mala :-). Ono sa to da jest pri akejkolvek prilezitosti. Ta tvoja fotka je velmi lakava :-).
janger
@Mijaita (6.5.2018 10:12)

Ja mam ryby rada aj cerstve, @mijaita. Ale aj z konzervovanych sa da pripravit tak vela! Tu vysla aj kucharska kniha s receptami z rybacich konzerv. A to mas pravdu, niekedy niekde nieco ochutnas, ale doma to uz nenahradis nicim. Ved aj kvalita je vsade ina.
Pocitronovanu mam rada tresciu pecen, len trosku korenia, soli a citron, to si uplne pomaskrtim na tom :-). Dakujem ti za mily komentar.
janger
@Bubaya (6.5.2018 10:20)

@bubaya , dakujem, ze si sa pristavila :-)....Sardinky rozotrete s maslom, cibulkou, na chlebiku, na to si pamatam este z pionierskych taborov, tiez som to mala rada :-).

Aj moja dcera uz ako male decko by sa nebola dala u nikoho oklamat, ak by bol napriklad chlieb natrety nejakym "margarinovitym" produktom a nie maslom. Mohol si tiez barskto mysliet, ze tam prepasuje, co chce, ze to decko nerozozna...veru, hned vedela :-).
2x haji a bubaya
haji
@Janger (6.5.2018 10:18)
Děkuji za přání, hoši obou týmů byli jako tryskomyši!
Zvířátka neřeší vízor, ale srdíčko, neboj, dobře poznají kdo je kdo. Letí pohlazeníčko pro Misku, je velmi milá! Já svoje doma nemám, ale jsem vyhlášená au pair. Už jsem hlídala kdeco, aj anduláka.
1x janger
izabella929
@janger , robila som podobne pomazánku a bola vynikajúca.-)cica je krásne milá...práve mi uhynula moja, aj keď ju operovali na labky, nepodarilo sa ju zachrániť..
1x janger
janger
@izabella , no to mi je strasne luto, ze ti macicka uhynula, chuda... Aj ja som za nasou byvalou velmi dlho smutila. Aj som sa naplakala. Drz sa!
Dakujem ti, ze si sa pristavila.
kecemis
Kvoli tome nestastnemu hokeju mi takmer Toto uslo. Uz teraz viem ze U nas to bude byvat casto
1x janger
janger
@Kecemis (6.5.2018 21:39)

No, vidis, ako ten hokej dopadol :-(....skoda!
Dajujem za komentar, budem rada, ak salat vyskusas, Mirko.
janger
@Marienka44 (7.5.2018 22:56)

@marienka , mas pravdu, je kaloricka. Ale my jej spotrebujeme velmi malo, tak az take obavy nemam... A mam majonezu v tube, takze vydrzi velmi dlho. Ale kludne s tou kyslou smotaniu moze byt :-)...
Dakujem za komentik.
zuzanka1367
Milá @janger tuniaka radi aj my a za ten pridaný link ďakujem, hneď putoval na pinterest do kolónky nátierky- šaláty, lebo ani ja sa nikdy neviem rozhodnúť čo to je :)
1x janger
zdenka1009
Tuniakova nátierka odskúšané, je výborná. Robila som iba z jednej konz. nabudúce budú dve, pretože mužovi skoro neostalo. Robila som dla receptu a na druhý deň je najlepšia. Dakujem
1x janger
haji
@Marienka44 (7.5.2018 22:56)
Ja si robím svoju majonézu, domácí. Celé vajco s olejom míchám tyčovým mixerem až do zhoustnutí. Nesolím, nekořením. Je potřeba mixovat v malém pohári či hrnku. Odeberu tolik, kolik potřebuji. Zbytek dám do krabičky do ledničky. Když ji nevyužiju v dalších pár dnech, spotřebuji ji jako zábal na vlasy a tie sa mi poďakujú. Jde i sfúzovat s nastrouhanou mrkví a použít třeba jako pleťovou masku. Fantazii se meze nekladoou. Nikdy nemám problém s využitím majonézy.
1x janger
janger
@Zdenka1009 (8.5.2018 11:28)

@zdenka , velmi si ma v tuto vecernu hodinu potesila :-), dakujem. Tesim sa, ze chutilo. Verim, ze odstaty je este lepsi, casto to so salatmi tak je. Len u mna to bolo tak, ze som ho pripravovala za pat minut dvanast, tak uz nebol na odstatie cas. Este raz, dakujem za vyskusanie :-).
janger
@Haji (8.5.2018 20:01)

@haji , aka dobra rada pre tych, co majonezu vo velkom mnozstve nepouzivaju!

Spominas tu masku na plet a na vlasy...Tak volakedy davno som si to sem tam davala na vlasy. Nebolo to sice vymiesane az na majonezu, ale v podstate suroviny tie iste, olivovy olej zmiesany so zltkom. A potom este zabalit do folie..... Brrr, a potom mi to tieklo na plecia ;-)))...
haji
@Janger (8.5.2018 22:44)
Haha, nesmíš tam dát toho kýbl. Ano, dává se na vlasy a kůži potřenou majonézou igelit a cca 20 a více minut /kdo vydrží/ se nechá působit. Je to přírodní, bez éček, chemie a celkem levné, blahodárné pro vlasy. A ještě spotřebuješ přebytek. Hezký večer. Mně se ulevilo, bo právě jsme dohráli zápas se Švýcarskem, napínavé jako malé triko a gatě dohromady. Hezký večer!
1x janger
janger
@Haji (8.5.2018 22:53)

@haji , a potom to zmyvat z vlasov!!! A taky urcity pach to ma, hahaha....Uz to nerobievam ;-)....Hoci verim, ze to moze byt prospesne.

Hokej vobec neviem, ako dopadol... Ani pozerat som nemohla...Musim si to este vyhladat na internete.
1x haji
janger
@Haji (8.5.2018 22:53)

No, vidim, ze Slovensko konecne vyhralo!!! A aj Cesko vyhralo! Tak blahozelam :-)....
1x haji
kecemis
TAk Janka, hotovo. Urobil som kompromis s majonezou a kyslou smotanou. Dal som ich pol na pol. K tomu jedno habanero.


2x haji a janger
haji
@Janger (8.5.2018 23:28)
Díky, to víš, že je to jen hra, ale umí potěšit.
K tej majonéze - zábalu na vlasy - zase tak hrozné to není, dá sa. Klidně pak závěrem umyješ šamponem. V mládí jsem měla potíže s vlasy a vyše roka jsem nesměla používat šampon, myla jsem si vlasy jenom žloutkem, závěrem se splachovaly žihlavovým odvarem. A to bylo utrpení Svatého Františka. Bo žloutek je mastný a smýt vodou nejde, troška pění, ale není to ono. Bylo mi osumnáct, málo vlasů a ještě i po umytí mastné. No užila jsem si. Člověk si pak váží klasiky.
1x janger
janger
@Kecemis (9.5.2018 06:43)

Mirko, no super! Ta rychlost! A vyriesil si to kompromisom s tou majonezou. Ja tak robim na Vianoce so zemiakovym salatom, vacsinou pol na pol. Ale habanero, to by som asi neprezila ;-)...
Dakujem za spravu a za fotku, velmi sa tesim :-).
janger
@Haji (9.5.2018 10:58)

@hajinka , to mas pravdu, vydrzat sa to da. Ale akosi sa mi to uz nechce, robit zabaly ;-). Veru si si teda, ako mlade dievca osemnastrocne, uzila! Dufam, ze ti to aspon trosku pomohlo. Ale myslim, ze take veci treba riesit hlavne "zvnutra". Aj ked sa to casto ani nevyriesi...
Casto nam davaju zaberat aj vselijake hormonalne zmeny, vykyvy, stres! To vsetko sa prejavi okrem ineho aj na vlasoch.
Pekny den prajem, u nas je dnes volno :-).
1x haji
haji
@Janger (10.5.2018 15:26)
Jasné, ale tenkrát na nic nepřišli. Dostala jsem B12 injekčně, zbytek B vitamínu v práších. Po té roční kůře se mi to alespoň zastavilo. Teď jsou moje vlasy slabší průměr. Uf. Jsi milá a pozorná, prostě @Janger - zlatíčko! My měli státní svátek v úterý. Já mám svátek pořád, hmmm Je tu hezky, celkem vítr a sucho, vyprahlo. Přeji krásný, Požehnaný sváteční den!
1x janger
janger
@Haji (10.5.2018 15:43)

Mila @haji , tesim sa, ze mas stale sviatok. To je vyborne znamenie. Prajem ti, nech ti to tak stale vydrzi a nech ti je dobre:-)...
1x haji