Tuniakový šalát Easy

martinis - fotkamartinis, 11. januára 2013
Tuniakový šalát Easy
Foto: martinis

Tuniakový šalát s chrumkavými kúskami uhorky, cibule a listového šalátu a paradajkami, dochutený olivovým olejom a šalátovým korením.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1 hrsť
1 ks
2 ks
2/3 ks
1 konzerva
1/4 ks




Postup

  1. 1

    Prečo si nepripomenúť chuť leta aj v tomto zimnom období a nedopriať si poriadnu dávku vitamínov, navyše, ak to aj dobre chutí ? Skontrolujte chladničku, doplňte prípadne chýbajúce suroviny a spríjemnte si deň takouto tuniakovou večerou :P

  2. 2

    Vyberieme si väčšiu misku, aby nám suroviny pri miešaní nevypadávali :) Dáme do nej odvážnu hrsť listového šalátu a tuniaka aj s olejom.

  3. 3

    Paradajky a uhorku umyjeme a pokrájame - paradajky na ľubovoľné väčšie kúsky a uhorku na hrubšie polkolieska. Cibuľu očistíme a nakrájame ako uhorku, potom všetko pridáme do misy.

  4. 4

    Šalát zasypeme šalátovým korením podľa chuti, zakvapneme šťavou zo štvrťky citóna a pridáme aj trocha petržlenovej vňate pre chuť. Ak nepoužijete tuniaka v oleji, ale vo vlastnej šťave, nezabudnite pridať aj lyžicu či dve olivového oleja.

  5. 5

    Všetko spolu dobre premiešame a hneď podávame, keďže najlepší je čerstvý. Najviac chutí s viaczrnnou žemľou a ručím za to, že hneď po prvom súste sa budete cítiť ako uprostred júla :)

Diskusia k receptu

boise
podobný robím často, mňam :) juj ale hneď by som ti kolo tej misky upratala :D
cesminaz
@martinis prave si pochutnavam na tvojom tuniakovom salate ;-D je naozaj vyborny.Vcera vecer som ho tu objavila,no zial uz po veceri,takze som si ho spravila na veceru dnes ;-) Mnaaaam milujem tuniaka,a tento salatik je presne podla mojej chute.No dala som len sol a citron,ziadne salatove korenie,takto to malo svoju pravu tuniakovu chut :-) k tomu kusok cierny chlieb a akoby som "PIZZU" jedla! Vdaka za recept :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia