Tuniakový burger
Tuniakový burger

Tuniakový burger

podravka - fotkapodravka, 10. septembra 2017. Komerčný recept.
Tuniakový burger
Foto: podravka

V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks (alebo toastový)
2 x 160 g
1 PL
2 PL
2 ks
2 strúčiky
1 ks
1 PL nasekaná
2 PL
Podávanie:
2 ks (biele, celozrnné, bezlepkové...)
2 plátky
30 g
2 plátky
niekoľko plátkov




Postup

  1. 1

    Z chleba odstránime kôrku a striedku dáme do mixéra, aby sme dostali omrvinky.

  2. 2

    Do misky dáme scedeného tuniaka, citrónovú šťavu, olivový olej, omrvinky, jemne nasekanú červenú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, rozšľahané vajíčko, petržlenovú vňať, soľ a korenie.

  3. 3

    Zmes dobre premiešame a vytvoríme 2 kusy placiek, ktoré obalíme v strúhanke.

  4. 4

    Na plech na pečenie dáme papier a na to poukladáme placky. Pečieme približne 15 minút v predhriatej rúre na 180 °C. Po upečení vyberieme z rúry a na teplé placky položíme mozzarellu, ktorá sa trošku rozpustí.

  5. 5

    Pečivo prerežeme na polovicu, spodnú časť potrieme kečupom, na to dáme rukolu, upečené placky, paradajky, uhorku a prikryjeme vrchnou časťou pečiva.

  6. 6

    Podávame okamžite.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia