Tuniakoviny s cuketkou, paprikou, olivami a balkánskym syrom

andiss - fotkaandiss, 8. augusta 2014
Tuniakoviny s cuketkou, paprikou, olivami a balkánskym syrom
Foto: andiss

Či na obed alebo večeru si môžte dopriať tieto cestovinky. Ja som použila bezvaječné z celozrnnej múky.Kto si myslí, že žiadne cestoviny nie sú Zobraziť celý popisČi na obed alebo večeru si môžte dopriať tieto cestovinky. Ja som použila bezvaječné z celozrnnej múky.Kto si myslí, že žiadne cestoviny nie sú dobré, mýli sa. Vo vhodnom množstve nám len prospejú. Pridaním tuniaka a zeleninky máte za pár minút nutrične vyvážené, ľahké jedlo :))

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

80 g
80 g
35 g
asi 5 ks




Postup

  1. 1

    Cuketu a papriku pokrájame na ľubovoľný tvar, ja som dala klasicky kocky a také trojuholníky. Dáme dusiť na panvicu podliatu troškou vody.

  2. 2

    Medzitým si uvaríme cestovinky v osolenej vode, ja zvyknem tak 5 minút, píšu na obale, že sa majú 7 minút. Mne sa vtedy zdajú už rozvarené. Uvarené do požadovanej konzistencie ich scedíme, ale nepreplachujeme. Rovnako scedíme aj tuniaka a pridáme k cestovinám. Udusenú zeleninku zakvapneme olivovým olejom a spojíme s cestovinami a zeleninou, kde ešte hodíme pár olív. Zvyknem to zmiešať rovno v tom cedníku :))

  3. 3

    Servírujeme na tanier s balkánskym syrom na vrchu. Kto tento syr nemusí, môže ho obmeniť klasickým eidamom či parmezánom. Soľ som nepoužívala, okrem pridania štipky do vriacej vody. Myslím, že tuniak a syr dostatočne ochutia toto jedlo.

Diskusia k receptu

mariamka
kde ty na to dievca chodis? milujeme tuniaka s cestovinami, rajcinami, troska smotany, ,, toto zas nieco ine, svieze, chutne, a u nas urcite s balkanom,, uvarim, otom-potom, len keby sme to vsetko stihali pojest :))
1x andiss
andiss
S tou smotanou sa na to uz dlhsie odhodlavam a chcem to skusit!;)
Dakujem @mariamka , vzdy ma potesis svojim hodnotenim :))
eviana
Tak toto určite vyskúšam @andiss , v tejto kombinácii som veru ešte nechutnala, na prvý pohľad ma zaujala, ďakujem za inšpiráciu ;)
mesiar50
@andiss
Na svoj vek si vinimocne sikovna a kreativna.Tvoje chutne pripravene jedlo sa mi paci a recept poputoval do kk.Mas moj velky respekt.Nech sa ti v zivote dari v zdravi a v stasti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia