Tuniakoviny s cuketkou, paprikou, olivami a balkánskym syrom
Autor receptu: andiss
Či na obed alebo večeru si môžte dopriať tieto cestovinky.
Ja som použila bezvaječné z celozrnnej múky.Kto si myslí, že žiadne
cestoviny nie sú dobré, mýli sa. Vo vhodnom množstve nám len
prospejú. Pridaním tuniaka a zeleninky máte za pár minút nutrične
vyvážené, ľahké jedlo :))
Postup
- Cuketu a papriku pokrájame na ľubovoľný tvar, ja som dala klasicky kocky a také trojuholníky.
Dáme dusiť na panvicu podliatu troškou vody.
- Medzitým si uvaríme cestovinky v osolenej vode, ja zvyknem tak 5 minút, píšu na obale, že sa majú 7 minút. Mne sa vtedy zdajú už rozvarené. Uvarené do požadovanej konzistencie ich scedíme, ale nepreplachujeme. Rovnako scedíme aj tuniaka a pridáme k cestovinám.
Udusenú zeleninku zakvapneme olivovým olejom a spojíme s cestovinami a zeleninou, kde ešte hodíme pár olív. Zvyknem to zmiešať rovno v tom cedníku :))
- Servírujeme na tanier s balkánskym syrom na vrchu.
Kto tento syr nemusí, môže ho obmeniť klasickým eidamom či parmezánom.
Soľ som nepoužívala, okrem pridania štipky do vriacej vody. Myslím, že tuniak a syr dostatočne ochutia toto jedlo.