Tuniakové špagety

sheenastaley - fotkasheenastaley, 25. novembra 2013

Tento recept ma naučil kamarát a ja som sa do tohto jedla tak zamilovala, že si ho teraz musím robiť stále. Ingrediencie sa dajú Zobraziť celý popisTento recept ma naučil kamarát a ja som sa do tohto jedla tak zamilovala, že si ho teraz musím robiť stále. Ingrediencie sa dajú do nekonečna obmieňať aby sa jedlo nezunovalo a samozrejme aj existuje milión podobných receptov, ale tento je rozhodne najlepší a všetkým odporúčam ho rýchlo vyskúšať, je to pomerne jednoduché a rýchle takže neolutujete :)

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
3-4 strúčiky
1-2 ks
1 ks
1 ks
 na struhanie
1 bal.




Postup

  1. 1

    Nakrájame si jarnú cibulku a cesnak. Na panvici rozpálime olej(v prípade, že máte tuniaka v oleji, tak odporúčam vyliať olej z neho na panvicu a prípadne len doplnit obycajný olej podľa potreby. Vysypeme cibulkua cesnak na panvicu a necháme speniť. (Cesnak o niečo neskor aby nezhorkol...

  2. 2

    Pridáme tuniaka a chvíľku posmažíme. Následne pridáme nadrobno nakrájané paradajky, znovu hvílku posmažíme, aby pustili šťavu a pridáme zeleninovu zmes ( najviac odporúčam Bonduelle mexiko ale keď nie je po ruke, postačí akákoľvek iná zmes, napríklad aj mrazená :) ) Pridáme koreniny(podľa chuti) a za stáleho miešana varíme a nechávame jednotlivé ingrediencie sa poriadne pozoznamovať.

  3. 3

    Uvarené špagety trošku podlejeme olejom aby sa nelepili a na vrch vysypeme na kúsky nakrájanú mozzarellu. Vezmeme tuniakovú zmes a vylejeme na špagety a mozzarellu a až v tomto momente všetko spolu poriadne zamiešame. Podávame posypané nastrúhaným syrom a podľa chuti pokropené slaninkou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

martinis
Myšlienka dobrá, len sa mi to vidí trocha prekombinované - tuniak, mozzarela, tvrdý syr, slaninka, zeleninová zmes ... tieto suroviny mi k sebe nesedia. Volil by som variant len s tuniakom, alebo mozzarelou, tá mexická zelenina sa sem podľa mňa nehodí, ale rozhodujúce sú samozrejme Tvoje chute :-)) Len v dobrom, je to iba rada od stále sa učiaceho kuchára ;)
sheenastaley
no odporúčam to najprv ochutnať:) je to takto výborné :) slaninka tam najprv byt nemala ale je to dobré aj s nou, podla toho ako to kto chce :)
micanela
@martinis - suhlasim, robim ale bez syra aby toho nebolo prilis vela - len tuniak /samozrejme bez oleja/ a mexiko konzervu
magmala
Milujem tuniaka. Súhlasím s názorom, že syr a zelenina sa mi tam nehodí. Dala by som tam kečup, vajíčko natvrdo a kôpor. :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia