Tuniakové placky s hráškovým pyré

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 11. januára 2016
Tuniakové placky s hráškovým pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Po bohatom sviatočnom stole dobre padnú jedlá v duchu wellness. Teda z ľahších surovín, spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj chutia, pekne vyzerajú a lákavo voňajú.

4
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Placky:
4 konzervy
1 ks
2 ks
1 ks
1 hrsť
Hráškové pyré:
500 g
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Placky: Tuniaka necháme odkvapkať, zmiešame s nastrúhaným vareným zemiakom, pridáme vajíčko, petržlenovú vňať, cibuľu, ochutíme korením a soľou. Podľa potreby pridáme do zmesi aj strúhanku. Vytvarujeme menšie placky, ktoré obalíme v strúhanke a upečieme na oleji.

  2. 2

    Hráškové pyré: Hrášok uvaríme domäkka a scedíme. Pridáme soľ, korenie, cesnak a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Podľa potreby ešte dochutíme. Podávame s opečenými kúskami pita chleba.

Diskusia k receptu

tanulienka
Recept vyzerá luxusne, ale už by sa kuchári mohli naučiť variť nejakým iným spôsobom ako vysmážať všetko v oleji...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia