Tuniak
Tuniak so špargľovým pyré a s citrónovo-smotanovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode domäkka.
Očistenú bielu špargľu a uvaríme domäkka. Zemiaky so špargľou rozmixujeme dohladka. Pyré zjemníme
maslom a smotanou, dochutíme
soľou a korením.
- Tuniaka pripravíme na rozpálenej
panvici s maslom, olivovým olejom
a tymianom. Opečieme z oboch strán
2 minúty, aby sa nevysušil a vo vnútri
ostal šťavnatý. Potom ho vyberieme na tanier, ale panvicu neumývame, lebo nám poslúži na základ pre
omáčku.
- Do panvice vlejeme smotanu, šťavu z polovice citróna, krátko
povaríme a zahustíme maslom. Pred
podávaním vyšľaháme omáčku ponorným mixérom, aby bola pekne nadýchaná.
|