Tuniak

Tuniak so špargľovým pyré a s citrónovo-smotanovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Očistenú bielu špargľu a uvaríme domäkka. Zemiaky so špargľou rozmixujeme dohladka. Pyré zjemníme maslom a smotanou, dochutíme soľou a korením.
  2. Tuniaka pripravíme na rozpálenej panvici s maslom, olivovým olejom a tymianom. Opečieme z oboch strán 2 minúty, aby sa nevysušil a vo vnútri ostal šťavnatý. Potom ho vyberieme na tanier, ale panvicu neumývame, lebo nám poslúži na základ pre omáčku.
  3. Do panvice vlejeme smotanu, šťavu z polovice citróna, krátko povaríme a zahustíme maslom. Pred podávaním vyšľaháme omáčku ponorným mixérom, aby bola pekne nadýchaná.