Tuniak s cviklou

martinis - fotkamartinis, 26. januára 2013
Tuniak s cviklou
Foto: martinis

Tuniakové kúsky v olivovom oleji s kúskami cvikly, vajíčkom a troškou chrenu, ideálna večera :)

1
porcia
55 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 konzerva
1 ks
1 ks
1/2 ks
3 PL
2 strúčiky
1 KL strúhaný




Postup

  1. 1

    Svojim receptom ma inšpirovala @Evusik, veľmi pekne ďakujem - tuniak s cviklou je skvelá kombinácia a obloženým vajíčkom a troškou chrenu ... báječné ! :)

  2. 2

    Zo všetkého najprv si uvaríme repu - potrebujeme na ňu 40 minút. Uvarenú necháme vychladnúť a ošúpeme.

  3. 3

    Taktiež si uvaríme vajíčko - 10 minút je doba, koľko sa potrebuje vykúpať :)) Potom ho ošúpeme a nakrájame na štvrtinky.

  4. 4

    Repu nakrájame na absolútne ľubovoľné kúsky - vyskúšajte všetky možné tvary aj veľkosti, má to vyzerať tak "rozhádzane" ;) Podobne nakrájame aj cibuľu, v miske zmiešame s cviklou a tuniakom.

  5. 5

    Zalejeme 3 lyžicami balzamikového octu, pretlačíme 2 strúčiky cesnaku (ak máte radi, aj viac :)), osolíme štipkou soli a okoreníme troškou mletého bieleho korenia - nie veľa - má dosť ostrú a prenikavú chuť !

  6. 6

    Všetko ešte raz zmiešame a naservírujeme na tanierik. Obložíme štvrtinkami vajec, ozdobíme malou lyžičkou strúhaného chrenu a podávame s lístkami šalátu, paradajkami a tekvicovým chlebíkom :))

Diskusia k receptu

helca103
kam Ty chodíš na také skvelé šaláty, mať doma takého šikovného syna to je dar :-)
evusik
teší ma, že som takého šikovného kuchára ako si ty inšpirovala :-)
martinis
@evusik : áno áno, však sa mi hneď zapáčil, ďakujem za inšpiráciu, pridal som len trošku chrenu a bol vynikajúci :O)
martinis
@helca103 : ou, ďakujem pekne :)) kam chodím na nápady ? no predsa len čítam a kombinujem, ochutnávam, fotím - je to také jednoduché a zábavné ! :)) ďakujem všetkým varecháčom ;)
jahodka6064
martinis, plagiatorstvo, máš ho vo viacerých receptoch ak skutočne rád varíš , uvolni uzdu fantazii a vymysli niečo dobre a originálne, ale len tvoje :) , pls
2010
@jahodka60164 , tak tvoj komentar nechapem, zrazu aka velka profesionalita na tejto amaterskej stranke? a este ziadana od mladeho chalana co sa uci a snazi , give me a break, have a life.
douglas
Krasne, farebne, lahke jedlo...palec nahoru...len tak dalej, si sikovny!! :)
martinis
milá @jahodka6064 , pekný večer prajem :)
nedá mi to nereagovať na tvoj komentár. mrzí ma, že vidíš moje recepty takto. nič s tým však zrejme nespravím, ale chcel by som upozorniť na niekoľko nepresností - slovo "plagiátorstvo" znamená vydávanie cudzieho diela za vlastné a jeho napodobovanie. nikdy, zdôrazňujem že nikdy som o svojich jedlách netvrdil že si ich vymýšľam sám a neberiem odnikiaľ inšpiráciu, pretože viem, že to skrátka nie je možné. dokážeš ty garantovať, že jedlo, ktoré vymyslíš, nemohlo napadnúť aj niekomu inému ? :) ja teda nie. ak skúšam cudzí recept a pamätám si autora, vždy ho uvádzam hneď v prvom bode receptu, tak ako aj tu - a ako môžeš vidieť, @evusik nemala najmenší problém s malou úpravou jej receptu a dokonca sa tomu myslím potešila. radosť je dvojnásobná, lebo ona ma inšpirovala a ja som vďaka nej spoznal úžasné jedlo.

... netúžim vymýšľať vlastné jedlá, práve naopak - baví ma vyhľadávať recepty, trošku ich upravovať a zbierať. myslím, že varecha je skvelá komunita, kde som získal obrovské množstvo dobrých priateľov, ktorým sa moje recepty zrejme úprimne páčia. možno sa im potešia oni, ja som nadšený z pozitívnych reakcíí a ďakujem všetkým, ktorí pochvália, ocenia a vedia sa ma aj zastať, ako v tomto prípade. nemyslím, že sa tu musíme naťahovať o akési autorské práva, svoje recepty pridávam pre pohodových ľudí, ktorí robia varenie pre radosť a potešenie, nie kvôli vystatovaniu sa svojími originálnymi receptami.

každopádne, ak som nevedomky pripravil niektorý z tvojich, či iných receptov, všetkým dotknutým sa ospravedlňujem, naozaj nešlo o úmysel, ale o zhodu náhod.

... myslím že niet dodať čo iné ako veľké ďakujem @2010 , @radost , @tatranocka a @douglas za to, že ste sa ma zastali a páči sa vám aj tento recept. nech sa darí :))
evusik
nuž ak by bol @martinis plagiátor tak sme plagiátori všetci koľko nás tu je... predsa každý z nás začínal tak, že varil podľa kuchárskych kníh, podľa receptov našich mám, neskôr kolegýň, susediek... skrátka receptov niekoho iného... až keď sa človek naučí "remeslo" až potom môže začať vymýšľať.... @jahodka6064 mňa skutočne poteší každý kto uvarí podľa môjho receptu a mám tých receptov na Vareche ozaj dosť, ale iba zopár z nich by som s čistým svedomím označila za originály, ostatné sú mnou uvarené recepty, ktoré sa snažím podať tak aby niesli moju pečať... to je všetko :-)
@martinis budem sa opakovať, ale si šikovný mladý kuchár, ktorý nielenže vie čo robí, ale svoje jedlo vie aj podať, máš výborný slovný prejav, vieš fotiť... držím ti palce :-)
kuchticka
@martinis , potesilsil ma receptom a negativne komentare neber na vedomie. Snaz sa varit a vymyslat I nadalej. Prejem ti uspech vo vareni.
martinis
@evusik : veľmi pekne a pravdivo rozpísané - niet čo dodať. teším sa na vyskúšanie ďalších tvojich receptov a pohodičku na našej obľúbenej vareche :))
@michsamant a @kuchticka : ďakujem, potešili ste ma :O) mám rád takto pozitívne naladených ľudí :))
sisuk
Martinis, chválim, ukladám, vyskúšam!!!
Plagiátorstvo? - Kdeže,nečítala som od jahodky6069 pozitívny komentár. Žeby komplexy? Liečiť, nezanedbať!!!
ethanel
@martinis uz ta sledujem hodnu chvilu a tvoje recepty su zaujimave a vidiet ze ta to naozaj bavi. Priklanam sa skor na tvoju stranu a stranu varechacov ako su @evusik , @2010 , @sisuk , @michsamant , @kuchticka .... atd
Si mlady a sikovny urcite to dokazes a zrejme podla tvojho vyjadrovania inteligentny, takze nenechaj sa odradit komentarom ako napisala @jahodky6069 , na vareche sa najdu aj neprajnici ako ona. Takze hlavu hore, varechu a noze pripravit a ide sa varit. Drzim palce pri experimentovani.
martinis
@sisuk : super, to ma teší :)) ďakujem za podporu, je to od teba ozaj milé ;)
@ethanel : je tak ako píšeš - varenie je mojou najväčšou radosťou a je super, ak to na mojich jedlách aj vidieť, veď to by malo byť poslaním každého kuchára : variť s vášňou a potešením. snažím sa prijať aj konštruktívnu kritiku, ale pokiaľ mám takýchto skvelých fanúšikov ako ste vy všetci, tak sa zatiaľ nehodlám len tak ľahko odradiť ! ;)
violeta
@martinis , podla mna by si mal poslat redakcii ochutnat tento salatik, ktory inak vyzera skvele :-D, mas ho tu v menu dna uz asi 10-ty krat :-D
francuzska1
tak už viem, čo bude u nás zajtra na večeru, teda aspoň pre mňa určite, mňam!!!
PS: čo sa týka kritiky od jahodky, ta nebola objektívna, netreba si ju všímať...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia