Tuniak à la georgii

georgii - bez fotkygeorgii, 2. mája 2013

Veľmi sýte a rýchle predjedlo...

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 ks
20 g
1,5 PL
10 ks
4 ks
8 (16) ks




Postup

  1. 1

    Mätu si dám do misky aby sa mi odmočila odložím si ju nabok. Konzervu s tuniakom si otvoríme a odlejeme polovicu oleja. Tuniaka so zvyškom oleja si vysypem do misky. Roztlačím ho vydličkou aby v miske neboli hrutky. Pridám maslo. Premiešam, pridám horčicu ( ak nepridáte dijónsku horčicu ale normálnu, na konci pridajte trochu chilli korenia aby zmes dostala svoj štipľavý nádych)opäť premiešam tak, aby som nevidel maslo alebo horčicu.

  2. 2

    Očistím si šalotku a polku z nej nakrájam na drobno. Primiešam do zmesi. Mätu ktorá sa mi odmočila si nasekám takisto na drobno a primiešam.

  3. 3

    Bagetky si rozkrojime na polky spodná by mala byť trocha väčšia. Zo spodnej resp. Z väčšej časti vydlabem vnútro, naplním zmesou. Takto urobím všetky štyri bagetky. Nakoniec všetky ozdobím mätou každú dvomi alebo štyrmi kúskami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mirop
vyzera to dobre, no predjedlo by velmi syte byt nemalo
marianne
suhlasim,moze to byt dobre,dijonsku horcicu dokazem vyjedat len taku samu z pohara...mi velmi chuti




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia