Trojšalát (fotorecept)

Autor receptu: jody

Aj som zvažovala, či ho sem vôbec pridať, lebo si myslím, že ho každý pozná, je strašne jednoduchý a nie je ani nijako výnimočný, ale nech. Nám dobre padol. :-)

10 minút
príprava

Postup

  1. Všetku zeleninu nakrájame, čo možno na najjemnejšie, na tenúčko. Ja v tomto recepte napríklad vôbec nepoužívam soľ, ale kto to bez toho neprežijete, v tejto fáze posoľte. Ibaže rátajte s tým, že Vám tá zelenina pustí dosť veľa vody.
  2. Pripravíme si zálievku z vody, práškového cukru a octu (ten môžete nahradiť citrónom) a šup s ňou do šalátu. Množstvá sú výhradne na vás, závisí to aj od toho, či ste predtým zeleninu posolili alebo nie... Do zálievky môžete popridávať aj kadečo iné, napríklad mleté čierne korenie, horčicu, olej, cesnak.... čo kto má rád. Toto tu je tá najjednoduchšia verzia.
  3. Šalát necháme aspoň pol hodinku - hodinku v chlade postáť a podávame ako osviežujúcu prílohu. Dobrú chuť.