Trochu netradičná zeleninová polievka s vajíčkom (fotorecept)

Autor receptu: vikih

Polievka vznikla istým zmiešaním čínskej zeleninovej a proste tým čo som našla v chladničke. Má kopu živín a je jednoduchá na prípravu.

5
porcií
7 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Osmažíme jarnú cibuľku a pridáme kocočky časti petržlenu a mrkvy.
  2. Po pár minútach pridáme zvyšok nakrájanej zeleniny - rajčinky na štvrťky, reďkovky, ďalšiu mrkvu a petržlen som nastrúhala šúpačom aby bola polievka pekná na pohľad. Dá sa ešte pridať kukurica a hrášok. Zalejem vodou. Dokoreníme podľa chuti a varíme dokým všetko nezmäkne (tip: reďkovka stratí farbu).
  3. Pridáme opražené miešané vajíčka. Samé len so štipkou soli. Na vrch dáme pažítku (prípadne čerstvú vňaťku). Odležaná polievka chutí dokonca ešte lepšie pretože aj voda vtedy bude sršať chuťami.