Trochu netradičná zeleninová polievka s vajíčkom (fotorecept)
Autor receptu: vikih
Polievka vznikla istým zmiešaním čínskej zeleninovej a proste tým čo som našla v
chladničke. Má kopu živín a je jednoduchá na prípravu.
5 porcií |
7 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Osmažíme jarnú cibuľku a pridáme kocočky časti petržlenu a mrkvy.
- Po pár minútach pridáme zvyšok nakrájanej zeleniny - rajčinky na štvrťky, reďkovky, ďalšiu mrkvu a petržlen som nastrúhala šúpačom aby bola polievka pekná na pohľad. Dá sa ešte pridať kukurica a hrášok. Zalejem vodou. Dokoreníme podľa chuti a varíme dokým všetko nezmäkne (tip: reďkovka stratí farbu).
- Pridáme opražené miešané vajíčka. Samé len so štipkou soli. Na vrch dáme pažítku (prípadne čerstvú vňaťku).
Odležaná polievka chutí dokonca ešte lepšie pretože aj voda vtedy bude sršať chuťami.