Tripple cheese ravioli s maslovovo-citrónovou omáčkou

Autor receptu: sandriw

Skúšali ste už robiť domáce ravioli? Ja som sa minule prpala s týmito :D Ale stálo to za to. Kombinácia troch druhov syra a svieža citrónová omáčka... mierny vánok leta v tomto pochmúrnom hmlistom a studenom období vždy poteší :P Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit/

Suroviny

Postup

  1. Na pracovnú dosku nasypeme múku a do stredu spravíme priehlbinu. Do nej rozbijeme vajcia, osolíme a pridáme olej. Vidličkou vajcia rozšľaháme a postupne primiešavame múku. Vzniknuté cesto miesime a či je dostatočne vymiesené zistíme tak, že keď do neho zatlačíme prst, tak sa cesto vráti. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 20 – 30 minút odpočinúť.
  2. Na plnku si v miske zmiešame ricottu, nadrobno nakrájanú mozzarellu, nastrúhaný parmezán a vajce. Osolíme, okoreníme a nakoniec primiešame bazalku.
  3. Cesto si rozdelíme na 2 – 4 kusy a natenko rozvaľkáme. Pomocou vykrajovačky alebo pohára vykrojíme kruhy a do stredu dáme trocha plnky. Preložíme na polovicu, kraje pritlačím k sebe najprv prstom a potom pre uistenie sa ešte aj vidličkou. Kto má formičku na ravioli, bude mať prácu jednoduchšiu :D Pripravené ravioli varíme v osolenej vriacej vode.
  4. Kým sa ravioli varia, pripravíme si omáčku. Na panvici si rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nasekanú šalotku a opekáme 2 – 3 minúty. Potom pridáme citrónovú kôru a šťavu, premiešame a nakoniec pridáme bazalku. Pripravenú omáčku nalejeme na uvarené ravioli, premiešame a podávame posypané nastrúhaným parmezánom.