Trio puding

palino95 - fotkapalino95, 3. marca 2018
Trio puding
Foto: palino95
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
6 PL
1 - 2 ks
250 gramov
1,5 litra
1 kocka
1 balíček
1 balíček




Postup

  1. 1

    Banán si pokrájeme na kolieska jahody umyjeme a prekojíme na polovice, ale môžeme nechať aj celé. Pripravíme si zmrzlinové poháre, na dno pohára dáme piškóty, banán a jahody. Do hrnca dáme 250 ml mlieka a necháme zohriať. Medzitým si zmiešame čokoladový puding s 150 ml mlieka a 2 PL cukru. Vlejeme do hrnca, keď mlieko vrie. Za stáleho miešana miešame, pokiaľ sa nám v hrnci nebudú robiť bublinky.

  2. 2

    Hotový puding vlejeme do pohárov, asi do tretiny pohára. Opäť dáme piškóty jahody a banán. Spravíme v hrnci vanilkový puding podľa vyššie uvedeného postupu a vlejeme hotový puding do pohárov. Opäť pridáme bánan, jahody a piškóty. Spravíme poslednú vrstvu pudingu - teraz jahodovú a zalejeme poháre, ktoré nasledne vložíme do chladničky. Do mixéra vložíme šľahačku v prášku, stužovac Smeta-fix, lyžicu cukru a 150 ml mlieka, mixujeme, pokiaľ sa neurobí tuhá šľahačka. Vychladnuté pudingy vytiahneme a dáme navrh šlahačku. Už len ozdobíme - viď fotografia.

    Trio puding  - obrázok 2
  3. 3

    Ak sa vám moje recepty páčia, tak budem pridávať čoraz viac receptov. Samozrejme ovocie aj pudingy aj ozdobu si môžete dať podľa vlastnej chute :) Prijem dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

evanaaa
Takéto pudingové poháre som zvykla robievať, tiež aspoň z dvoch druhov, s piškótmi, ovocím, šľahačkou, ako ty, je dobré, že sa dajú rôzne kombinovať a zdobiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia