Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami

Autor receptu: lyali

Jednoduché, lahodnej chuti a na tanieri pekne vyzerajúce :-)

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny :-)
  2. Očistenú mrkvu nakrájame na jemné hranolčeky-rezančeky (pomohla som si takouto škrabkou :-) ).
  3. Filety z tresky umyjeme, jemne osolíme, položíme na ne plátok údeného lososa, rezančeky mrkvy a jarnej cibuľky.
  4. Zvinieme a upevníme (niťou, špáradlom, alebo ako ja kovovými ihlami).
  5. V hrnci necháme zovrieť vodu (použila som 1,5 l), osolíme a pridáme celé čierne a nové korenie, citrónovú šťavu (dala som z 1/2 citróna). Stíšime, vložíme závitky spolu s hrozienkami a varíme zakryté asi 10 min.
  6. Závitky opatrne vyberieme a uložíme na teplom mieste.
  7. V smotane dobre rozmiešame gustin a
  8. medovú dijonskú horčicu (používam od Maille, má jemnú pikantnú chuť, pridala som 3 PL práve kvôli jemnosti - samozrejme, že každý nech si upraví podľa svojej chuti recept).
  9. V hrnci zohrejeme maslo a olej, podlejeme vývarom zo závitkov (asi 2,5 dcl) aj spolu s hrozienkami z vývaru.
  10. Necháme zovrieť a za stáleho miešania vlejeme smotanovú zmes. Stíšime a krátko povaríme (do "zmiznutia múčnej" chuti gustinu) a príp. dochutíme.
  11. Zo závitkov opatrne vyberieme ihly, prekrojíme a podávame s varenými zemiakmi, ktoré môžme posypať čerstvým kôprom. Dobrú chuť :-)