Ryba na zelenine

Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina) (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.

15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Neuviedla som presné množstvá, je to viac-menej ako a čo vám viac chutí. Papriku dávam červenú, zelenú a aj žltú, aby jedlo bolo pekne farebné.
  2. Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky. Paradajky zbavíme šupky a tiež nakrájame na kúsky. Na rozpálenom olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Postupne pridávame papriky, baklažán a cuketu.
  3. Keď je zelenina opečená, pridáme paradajky, soľ a korenie. Prikryjeme a dusíme asi tak 40 minút.
  4. Keď je zelenina mäkká, priložíme filety tresky. Posolíme a pokoreníme. Prikryjeme a ešte dusíme asi 10 minút. Samozrejme môžete použiť iný druh ryby, mäso... alebo dokonca na raňajky sa k samfaine dáva opečené vajce alebo omeleta.