Trasená torta (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Môj obľúbený, rýchly recept, ak sa ozve nečakaná návšteva. Táto je s mandarínkami, ale môžete použiť aj napr. jahody.

8-10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Do nádoby s pevným vekom nalejeme šľahač. smotanu, vysypene práškový vanilkový puding Créme Olé-Dr.Oetker za studena a vylejeme mandarínkový kompót celý, plody aj so šťavou. Nádobu uzavrieme a niekoľkokrát 5-6 x s ňou zatrasieme /to už budete cítiť, keď to zhustne/. Ak by sa niekde zachytil puding ešte v podobe prášku, tak len jemne stierkou premiešať. Ja som urobila krém až z 2 dávok, použila som jeden vanilkový a druhý kokosový. Čiže krém bol 2 chutí. POZOR! iný puding napr. na varenie NEMOŽNO použiť!!!
  2. Hotový tortový korpus /môžeme si aj doma upiecť svoj piškótový/ natrieme pikantným džemom, ja som použila domáci čučoriedkový, čo je potom aj pekné v reze. Samozrejme môžete použiť aj iný džem napr. ríbezľový, marhuľový, jahodový a.p.
  3. Rovnomerne nanesieme krém. Ozdobíme strúhanou čokoládou a pár mesiačikmi mandaríniek.Dáme na 2-3 hod. stuhnúť do chladničky. Pred podávaním dozdobíme šľahačkou. Rada:ak ste v časovej tiesni môžete použiť miesto korpusu aj piškóty, teraz majú v Lídli také obrie a sú výborné,mäkké. P.S. Prepáčte samotný krém som zabudla odfotiť.
  4. A tu je torta v reze. Dobrú chuť!