Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Toskánsky čokoládový koláč s orechmi a ovocím

Miloslav Pabiš
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 13. februára 2018
Toskánsky čokoládový koláč s orechmi a ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10-12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

130 g
65 g
190 g
150 g
70 g
65 g
65 g
25 g
20 g
175 g
25 g
1 PL
 ( na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhreme na 160 °C a plech vyložíme papierom na pečenie. Na plech rozložíme mandle a pekanové orechy a 12 – 15 minút pečieme, pokiaľ mandle nebudú zlatisté. Potom necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

  2. 2

    V hrnci na miernom plameni vo vodnom kúpeli roztopíme med, čokoládu, maslo a cukor. Necháme trochu ochladnúť a potom vmiešame ovocie, opečené mandle s orechami a ostatné suché ingrediencie, s výnimkou práškového cukru. Silikónovou stierkou vymiešame cesto.

  3. 3

    Zvýšime teplotu v rúre na 170 °C. Tortovú formu o priemere 20 cm vymastíme a vyložíme papierom na pečenie alebo podložíme silikónovou podložkou. Namočíme si ruky, po častiach naberáme cesto a ukladáme ho do formy, kde ho poriadne zatlačíme, aby sa dostalo až ku krajom. Ruky treba mať vždy vlhké, inak sa cesto bude lepiť. Pečieme zhruba 8 minút, pokiaľ koláč nebude na dotyk nadýchaný a pružný. Potom ho vytiahneme z rúry a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Z vychladeného koláča odstránime formu a posypeme ho práškovým cukrom. Podávame pri izbovej teplote.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@ Bubaya - preco mas pocit, ze je dobre iba to, ako to robis Ty alebo, to, co mas rada iba Ty. Prepac ale Tvoje komentare mi pripominaju cas, ked tu boli ludia, co iba kritizovali a robili si urazlive vtipy z receptov inych. Varecha nie je iba o tom, co sa paci Tebe.