Toskánsky čokoládový koláč s orechmi a ovocím
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 13. februára 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
130 g |
|
65 g |
|
190 g |
|
150 g |
|
70 g |
|
65 g |
|
65 g |
|
25 g |
|
20 g |
|
175 g |
|
25 g |
|
1 PL |
|
( na posypanie) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Rúru predhreme na 160 °C a plech vyložíme papierom na pečenie. Na plech rozložíme mandle a pekanové orechy a 12 – 15 minút pečieme, pokiaľ mandle nebudú zlatisté. Potom necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
- 2
V hrnci na miernom plameni vo vodnom kúpeli roztopíme med, čokoládu, maslo a cukor. Necháme trochu ochladnúť a potom vmiešame ovocie, opečené mandle s orechami a ostatné suché ingrediencie, s výnimkou práškového cukru. Silikónovou stierkou vymiešame cesto.
- 3
Zvýšime teplotu v rúre na 170 °C. Tortovú formu o priemere 20 cm vymastíme a vyložíme papierom na pečenie alebo podložíme silikónovou podložkou. Namočíme si ruky, po častiach naberáme cesto a ukladáme ho do formy, kde ho poriadne zatlačíme, aby sa dostalo až ku krajom. Ruky treba mať vždy vlhké, inak sa cesto bude lepiť. Pečieme zhruba 8 minút, pokiaľ koláč nebude na dotyk nadýchaný a pružný. Potom ho vytiahneme z rúry a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Z vychladeného koláča odstránime formu a posypeme ho práškovým cukrom. Podávame pri izbovej teplote.
Tiež Čokoládový koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu