Krémový zákusok

Tosca rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend som upiekla Tosca rezy. Recept som dostala emailom, ale ako vždy upravila som ho podľa seba.* Autor receptu asi netušil keď ich pripravoval, že ak použije na vrch keksy ako posledné, hoci aj poliate čokoládovou polevou, budú sa pri krájaní lámať. Ja som to vyriešila tak, že som upiekla ešte jeden korpus, dala som ho na vrch a takto sa lámať vrch nebude. Inak sú to chutné rezy.

24
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Makovo-kokosový korpus: Vajcia som rozdelila. Žĺtky som si odložila bokom a k bielkom som pridala štipku soli. Vymiešala som tuhý sneh a počas miešania som pridávala po lyžici cukor.
  2. Vymiešaný sneh som preložila do misy a preosiala som k nim múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou a zľahka som zmiešala všetko.
  3. Pridala som celý mak.
  4. Pridala som kokos. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala na plech a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a korpus sa piekol 10 min.
  5. Piškótový korpus: Pokiaľ sa piekol prvý korpus, vymiešala som vajcia s cukrom do peny.
  6. Pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou. Cesto som vyliala na plech zarovnala a piekol sa tak isto ako prvý korpus 10 min. Oba som nechala chladiť na mriežke.
  7. Krém: Odložené žĺtky som zmiešala s cukrom.
  8. Do rajnice som dala v mlieku vymiešanú detskú krupicu, a keď mlieko začalo vrieť, pridala som žĺtky a uvarila hustú kašu. Rajnicu som vložila do studenej vody a nechala kašu vychladiť.
  9. Vymiešala som maslo s vanilkovým cukrom do peny. Pridávala som do neho po lyžici vychladnutý žĺtkový puding. Napokon som pridala aj višňový likér a dobre vyšľahala. Krém som rozdelila na tri časti. Dve rovnaké, ktoré použijem do zákusku a jednu menšiu, ktorou budem zdobiť zákusok.
  10. Na podnos som uložila makovo-kokosový korpus. Natrela som ho horúcim lekvárom.
  11. Na lekvár som natrela polovicu krému.
  12. Na krém som ukladala do radu Marína keksy.
  13. Keksy som natrela horúcim lekvárom.
  14. Na lekvár som natrela druhú polovicu krému a zakryla piškótovým korpusom. Takto dokončený koláč som uložila na 3 hodiny do chladničky stuhnúť, potom som ho zaťažila a nechala v chladničke do druhého dňa.
  15. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu z bielej a tmavej čokolády, zákusok som poliala a opäť uložila do chladničky stuhnúť.
  16. Do odloženého krému som pridala 1 PL celého maku a vložila do cukrárskeho vrecka. Krájala som na rezy horúcim a mokrým nožom a ozdobila makovým krémom. Prajem vám dobrú chuť.